Verkeersdag

Sneller, sneller
Remmen, remmen
Nu heel traag.
Fietsen doe ik toch zo graag!

jules fietst2

De Julesklas en de Nijntjesklas konden maar geen genoeg krijgen van het fietsen.
Het werd een sportieve morgen waarbij er heel wat rondjes gefietst werden.
Na het fietsen konden we even bekomen terwijl juf het verhaal vertelde van Jules op de fiets.

Genieten jullie mee van onze sportievelingen?

Peuterinstuif

Omwille van de verscherpte veiligheidsmaatregelen in code oranje konden we u en uw peuter niet ontvangen op de geplande peuterinstuif.
Geen nood! Via een filmpje kunt u kennis maken met de Julesklas, de juf, de school en de klasgenootjes van uw kind.

Nationale pyjamadag

bednet

Op 12 maart vieren we nationale pyjamadag. Dan zijn we solidair met alle zieke kinderen die niet naar school kunnen.
Ook wij kwamen in onze pyjama naar school en legden dat vast met een foto!
Zoals je kan zien delen sommige spontaan een vuistje!

Overal gaatjes

gaatjes

Op een dag kwam Jules met een doosje binnen. Hij wou ons enkele spulletjes tonen. Maar toen hij het doosje wou openen, zat er bijna niks meer in.
Dat vond Jules heel raar. Maar toen zagen de kinderen dat er een gat in Jules zijn doos zat.
Dat deed de juf denken aan het boekje over Kipper zijn speelgoeddoos. Daar zat ook een gaatje in, die werden gemaakt door een muisje.
We knutselden een muisje en leerden er ook een heel leuk liedje bij;
Piep, piep, piep , piep,piep
Hoor je het muisje niet?
Als je ’t muisje horen wil,
Wees dan stil!
Piep!!!
In de klas hing een groot laken met gaten in. We konden er ons achter verstoppen en door het gaatje piepen. Maar ook balletjes door gooien.
We probeerden er ook zelf door te kruipen. Maar soms kwamen we vast te zitten. Help!!!
We hadden ook buizen in de klas. Waar we konden doorkijken en we konden er ook balletjes doorrollen.
Op de speelplaats gingen we op zoek naar gaatjes. We vonden er heel wat! In de muur, de trein, de klimtoren en zelfs in onze vuilbakken zitten grote gaten.

Clowntjes en carnaval

clown

In de klas vonden we een verkleedkoffer. Daarin zaten allemaal spulletjes van een clown. Gek haar, een rode neus, grote schoenen.
We leerden ook leuke liedjes over een clowntje.
Tijdens het spelen konden we experimenteren met confetti. Maar ook de verkleedkleren mochten we al eens passen.
We mochten ons net voor de krokusvakantie verkleden. Die dag waren er geen peuters aanwezig maar een schaapje, een kangoeroe en veel prinsesjes,…
We hielden een modeshow waarbij we ons toonden aan onze vriendjes. En in onze klasbubbel hielden we een klein dansfeestje.