Julesklas - herfst in onze klas!

Jules bosNa het bosbezoek hadden we veel herfstmateriaal om aan de slag te gaan.
We begonnen met een waarneming. Wat hebben we allemaal gevonden in het bos?
We hadden veel takjes mee, maar ook mooie blaadjes met verschillende herfstkleuren, bolsters, kastanjes en eikels.
We gooiden alles in onze ontdektafel met nog wat houten paddenstoelen en kabouters erbij konden we heerlijk spelen in ons bos.
We luisterden naar het verhaal van Jules. Jules mocht met opa gaan wandelen in het bos. Maar plots begon het heel hard te waaien en vielen de blaadjes en de eikels van de bomen. Jules en opa moesten heel snel schuilen onder de paraplu.In de klas speelden we dit even na. Samen onder de paraplu, dat was leuk!Met al die leuke dingen konden we ook knutselen. We schilderden een grote tak en hingen er ook blaadjes aan.We maakten een mooi bos in klei, waarbij we takjes, blaadjes, eikels en kastanjes gebruikten.We hadden ook aandacht voor de egel en de spin. We boetseerden een egeltje uit klei.En dat een egeltje prikt dat zullen de peuters u wel kunnen vertellen!Maar ook de spin kreeg wat aandacht. In het begin van het schooljaar vonden we een grote spin in de klas.En het viel op dat de kleuters een beetje bang maar vooral heel getriggerd waren door die grote spin.Dus was het nu het moment om er nog even dieper op in te gaan. We leerden Jonnie de spin kennen. Een hele lieve spin maar niemand wist het.    Er zat een grote speelgoedspin in onze ontdektafel. In het begin waren sommige kinderen wat bang van de spin.Maar algauw liepen ze met de spin in hun handen om iedereen te gaan kriebelen.En daarbij hielp het liedje van Marilyn de dikke spin heel goed. Die ging ook overal kriebelen zelfs in het haar! We maakten een mooie spinnenkroon zodat we de vakantie konden inzetten als spinnetjes.

Julesklas - het bos ontdekken!

Jules herfstJoepie naar het bos! Maar wat is dat het bos? Het zou een hele ontdekking worden.

Vol spanning kijken we uit naar de bus. De busrit was al een ervaring op zich.
En dan gingen we vlug het bos in. We hadden ogen tekort. Zoveel bomen!
We speelden met takken, knuffelden met bomen, kropen samen in een hutje…
We zagen ook een eekhoorntje vliegensvlug passeren.
We stonden erbij en keken ernaar, wauw een eekhoorn!
Na een grote wandeling door het bos kregen we toch wel grote honger.
Onze boterhammen waren nog nooit zo snel op.

Julesklas - de jongste kleuters maken pompoensoep

De oudste kleuters waren de groenten gaan plukken.Jules pompoensoep
Dan was het aan de jongste kinderen om met die groenten aan de slag te gaan.
Wij mochten zelf ui, wortel en pompoen snijden. Dat was niet altijd even gemakkelijk hoor!
Maar het lukte ons toch. We maakten heerlijke pompoensoep.
En of ze smaakte, de soep was helemaal…op!

Julesklas - Blie bla blij, een appeltje voor mij!

Jules appeltjeBlie bla blij, een appeltje voor mij.
Blie bla blouw, een appeltje voor jou!
We delen de appels met elkaar. Door samen te zingen en appeltjes te geven aan elkaar.
We houden een waarneming maar proeven natuurlijk ook van de verschillende appels.
We maken samen appelmoes, ja we mogen zelf snijden met een mes!
En natuurlijk smaakt onze appelmoes super goed.

Julesklas - Hoera, Jules is jarig!

Jules jarigJules is jarig! En dat moesten we vieren.
We bekeken de verjaardagskoffer daarin vonden we kronen, hoedjes en vlagjes en ook leuke ballonnen.
In de klas vonden we het superfijn om met de ballonnen te spelen.
Na het spelen maakten we ook tijd om onze kroon en de verjaardagskalender te maken.
We leerden een liedje ‘kaarsjes op de taart’ om Jules te verrassen.
En dan was het zo ver! Jules was jarig en ook in de klas vierden we feest!