Naschoolse activiteiten

inschrijven

button inschrijven muziekinitiatie 1

Aanbod muziekinitiatie

Op maandag of donderdag werken we samen met Respiro dell’Arte. Deze organisatie komt muziekinitiatie geven. De sessies gaan door van 16.15 tot 17.15 uur.

De kinderen zetten op een speelse manier hun eerste muzikale stapjes. Zingen en musiceren aan de hand van kleurenpartituren is de kern van het aanbod.  De kinderen gaan op ontdekkingstocht in de fantastische wereld van ritmiek, melodie en muzikale expressie.

Er worden twee reeksen van 10 sessies georganiseerd.

• De eerste reeks is voor de kinderen van K2 en K3 en gaat telkens door op maandag of donderdag van september tot december.
  • De tweede reeks is voor kinderen van K2 en K3 en gaat ook door op maandag of donderdag van januari tot en met april.

Kostprijs voor de activiteit: 50,00 euro per reeks
Inschrijven kan via onze website www.basisschoolvlaanderen.be.
Minimum 12 deelnemers en maximum 15 deelnemers per groep.
Bij te weinig inschrijvingen kan de activiteit geannuleerd worden.

Aanbod in samenwerking met het CONSERVATORIUM

CONSERVATORIUM
Plankgastjes (speels de wereld van het woord ontdekken)

In deze wervelende klas zetten de jonge artiesten hun eerste stapjes op het podium. Op een speelse manier rollen ze binnen in de wereld van spreken en acteren. De kinderen gaan op zoek naar manieren om hun fantasie, gevoelens en leefwereld te uiten met hun stem en met hun lichaam. De lessen maken deel uit van het volwaardig lesaanbod van de eerste graad in het conservatorium.

• 1ste en 2de leerjaar
  • Gaat door op maandag van 16.15 tot 17.15 uur op school.

Opmaatjes (speels de wereld van muziek ontdekken)

Bij de Opmaatjes leren de kinderen spelenderwijs de taal van de muziek kennen. Ze zingen, dansen, verkennen hun stem, beluisteren geluiden, elkaar, instrumenten en muzikale verhalen. Daarnaast maken ze ook kennis met eenvoudige instrumenten. In de loop van het tweede jaar leren de kinderen naast de drie basisritmes ook de noten op de toonladder kennen. De lessen maken deel uit van het volwaardig lesaanbod van de eerste graad in het Conservatorium.

• 1ste en 2de leerjaar
  • Gaat door op dinsdag van 16.15 tot 17.15 uur op school.

Meer info nodig? Inschrijven?

Aanbod in samenwerking met Sportplus
Sportplus Kortrijk logo quadri klein 1

KOJI - Rollebolle voor kleuters:

• 2de en 3de kleuter
  • jaarcursus van september tot en met juni
  • Gaat door op dinsdag op school in de gymzaal van 16.15 tot 17.15 uur.
  • Kostprijs: € 39,50
  • Op een speelse manier krijgen de kleuters basisbewegingen zoals rollen, springen, klimmen, … onder de knie. Daarnaast komen ook basisvaardigheden zoals evenwicht en coördinatie aan bod. De lesgevers maken gebruik van verschillende toestellen en sportmaterialen.

Alles met de bal:

• 1ste, 2de en 3de leerjaar
  • jaarcursus van september tot en met juni
  • Gaat door op donderdag op school in de gymzaal van 16.15 tot 17.15 uur.
  • Kostprijs: € 39,50
  • Kinderen leren de basisbewegingen van allerlei balsporten zoals basketbal, volleybal, handbal, voetbal en slagsporten. Lesgevers maken gebruik van allerlei soorten ballen en andere materialen.

Meer info? Zie brochure Sportplus Kortrijk of www.kortrijk.be/sportbrochures .

• Inschrijven kan nog via Stad Kortrijk:
    klik op de inschrijvingscode in de brochure en u komt rechtstreeks in de webshop van de activiteit waarvoor u wilt inschrijven.
  • Telefonisch inschrijven kan ook op het nummer 056 27 80 00

AANBOD JUNTOS SKATEBOARDEN

• Wanneer? op dinsdag 23/02, 02/03, 09/03, 16/03 van 16.15 tot 17.15 uur
  • Kostprijs? 16,00 euro
  • Inschrijven?

AANBOD JUNTOS FORTNIGHT

• Wanneer? op dinsdag 10/11, 17/11, 24/11, 01/12 van 16.15 tot 17.15 uur
  • Kostprijs? 16,00 euro
  • Inschrijven? Inschrijven kan nu al via https://www.kortrijk.be/sportbrochures. Klik op de inschrijvingscode in de brochure en u komt rechtstreeks in de webshop van de activiteit waarvoor u wilt inschrijven.Telefonisch inschrijven: 056 27 80 00

AANBOD JUNTOS MODERNE DANS

• Wanneer? in september op vrijdag van 16.15 tot 17.15 uur
  • Kostprijs?16,00 euro
  • Inschrijven? Inschrijven kan nu al via https://www.kortrijk.be/sportbrochures. Klik op de inschrijvingscode in de brochure en u komt rechtstreeks in de webshop van de activiteit waarvoor u wilt inschrijven.Telefonisch inschrijven kan ook op het nummer 056 27 80 00.

Aanbod in samenwerking met Little Ball Village
little ball village

Deze organisatie biedt kleutersport aan.

De kleuters worden begeleid door twee opgeleide kleuterjuffen en sporten in een groepje van maximum 15 kleuters. Plezier staat centraal en men werkt altijd rond een thema (superhelden, knuffels, ridders, …).

Deze activiteit gaat door op zaterdagvoormiddag.

Aanbod typlessen

Computer keyboard

De school biedt typelessen aan in samenwerking met HANVER SEVICES.
De cursus is voor kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar en gaat door op dinsdag 2 februari, 9 februari, 23 februari en 2 maart 2021. Inschrijven kan voor de kerstvakantie.

Inschrijven kan meteen na de kerstvakantie.

Aanbod Frans

vraagwoorden