L6: Museum 1302

Op donderdag 5 mei leerden we met het zesde leerjaar de Guldensporenslag wat beter kennen. Hiervoor trokken we naar het museum 1302. We koppelden er ook de erfgoedwandeling 'Sporen naar 1302' aan vast. De leerlingen trokken er in kleine groepjes op uit en hielden op verschillende plaatsen halt om het verhaal erachter te beluisteren.

Het was een fijne en leerrijke dag!

L6A Vives Lego workshop.

Op 28 april trokken wij naar de Vives voor een workshop Lego Spike. Daar kregen we eerst een spoedcursus programmeren met Scratch. Daarna kwam een spannende en niet zo eenvoudige opdracht: 'Bouw een gemotoriseerde 'sprinkhaan' en programmeer die zo dat hij als eerste over de finish raakt.'

Na veel uittesten en bijsturen, hadden we spannende wedstrijden!

De leerlingen waren erg enthousiast over deze leerrijke en uitdagende voormiddag!

KBK verbindt - L6B

We hielpen stad Kortrijk mee om bomen te planten op een braakliggend landbouwgebied aan het natuurgebied ‘Marionetten’. Op het modderige landschap deden we ons best om zoveel mogelijk boompjes te planten.
Het planten van een bos in wording was fijn om daaraan mee te helpen! De zon deed de rest!

Carnaval - L6B

We vierden in de namiddag volop carnaval. Het was hilarisch en leuk om iedereen verkleed te zien.
De stoelendans en het dansje waren de max! We genoten daarna met volle teugen op speelplaats van elkaars outfit.

L6A - Tableau Vivant

De leerlingen van 6A kregen de opdracht een tableau vivant oftewel een levend schilderij uit te voeren.
De resultaten waren heel leuk!
Bewonder hier het werk van uw zoon of dochter.