L6A - Texture

Op dinsdag 19 oktober trokken we naar Texture. Dit bezoek kaderde in het miniproject ‘Vlas en de Leiestreek.’
Daar kregen we een inleefatelier. We kregen ons eigen vlasbedrijf, gingen naar de beurs en probeerden winst te maken. Het was een leerrijke en leuke namiddag!

Groetjes uit 6A

L6A - appeltaart met L1

Op vrijdag 15 oktober hielpen we de kinderen uit het eerste leerjaar bij het bereiden van appeltaart.
We hielden een oogje in het zeil bij het schillen en snijden van de (zelfgeplukte) appels, het besmeren met de confituur en natuurlijk ook bij het opeten! Het smaakte heerlijk!

L6 - auteur op bezoek

Voor de herfstvakantie kregen we bezoek van Jef Aerts. Hij vertelde over zijn verhalen. Hij kon goed zingen en vertellen. Het was een aangename activiteit.

L6B - Texture

We leerden over het rijke verleden van Kortrijk. De bloeiende vlasperiode ontdekten we in groepswerk. Later in oktober brachten we een bezoek aan museum Texture. We leefden ons in, in vlasfamilies. Super interessant!

L6A - dode hoek

Op donderdag 28 september trokken we naar de parking van het politiebureau.
Daar kregen we een cursus ‘dode hoek’: we ontdekten de dode hoeken aan een vrachtwagen en aan een bus.
De leerlingen mochten ook plaatsnemen op de zetel van de chauffeur om de dode hoekcamera’s te ervaren.

Het was een zeer interessante ervaring!