Kunstworkshop - 4B

De mama van Laurens-Bernd is kunstenares. We nodigden haar uit in de klas om te komen vertellen over haar werk en om samen met ons aan de slag te gaan. We brachten keramiek en porselein mee en moesten dit om te starten kapot slaan. Dit was echt eens leuk! Van de stukken maakten we een nieuw kunstwerk met gips, stoepkrijt en glitters. De resultaten zijn prachtig en verdienen een mooi plaatsje thuis! Bedankt Nathalie!

Bouwstof - 4B

We trokken naar Depart voor het muzisch labo ‘bouwstof’. Tijdens de dag werden proefje afgewisseld met het opbouwen van een reusachtig kunstwerk. Zo kleurden we stof met rode kool, maakten we ons eigen touw, creëerden we kristallen… Het was een fantastisch creatieve dag en alle leerlingen werkten goed mee. Aan de reacties te horen, vonden ze het ook heeeeeeeel tof!

Zaaien - 4A

Van zaadje tot ... zonnebloem... duimen maar!

Egg-challenge - 4A

Egg-challenge... blijft ons eitje heel? spannend!!!

Bezoek Orthokin - 4B

Vorige week mochten we op bezoek bij de papa van Lowie in Orthokin.
Lowie had ons in december tijdens zijn spreekbeurt al wat verteld over het beroep van zijn papa, maar nu kregen we de kans om alles van dichtbij te zien.
We leerden iemands houding geanalyseerd kan worden, hoe protheses en ortheses worden gemaakt en welke apparatuur hier allemaal voor wordt gebruikt.
Het was heel leerrijk en superleuk! Nogmaals een dikke merci aan Pieter die ons wist te boeien met deze mooie rondleiding.