Toontastic - L4B

In de muzische les gingen we aan de slag met de app ‘toontastic’. Het is een app waarbij je zelf een scenario kan verzinnen en inspreken. Je kiest hiervoor eerst een achtergrond (Waar speelt het verhaal zich af?), je ontwerpt je eigen personages (Wie speelt mee in het verhaal?), en verzint een leuk verhaal (Wat zal er allemaal gebeuren?). Na deze voorbereiding volgt de opname. Tot slot kunnen we er ook muziek aan toevoegen.

Sommige kinderen probeerden de app ook al eens thuis! De leerlingen vonden het heel leuk, kijk maar naar de toffe resultaten.

Foto's en Filmpjes

Boekenbeurs

Marc De Bel kwam ons ter gelegenheid van de boekenbeurs warm maken voor zijn boeken.

Een dagje in de klas - L4B

Naar de klas komen is soms lastig, maar meestal fijn. Hieronder enkele sfeerbeelden.

Kerst in de klas - L4B

Bij kerst hoort een mooie kerstfoto!

Kerstwandeling

De kerstviering voorbereiden pakten we dit jaar iets anders aan. We deelden het kerstverhaal op in verschillende tafereeltjes. Iedere klas volgde een parcours doorheen de school om naar ons kerstspel te komen kijken. Het was een hele leuke voormiddag!