Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Challenges: weetjes-challenge en egg-challenge - L4A

Voor we de paasvakantie in gingen, hadden we nog enkele uitdagingen op ons programma staan...

Op vrijdagvoormiddag maakten we even tijd om te kijken hoe het met onze 'weetjes-kennis' gesteld was. De weetjes werden gekozen en voorgesteld door enkele kinderen van onze klas en nu was het onze beurt om de challenge aan te gaan en met een klein kwisje onze kennis te demonstreren. We bewezen dat we 'kraks' zijn! Bij de verdeling van de podiumplaatsen kwam het vooral aan op snelheid, want de kennis zat in alle teams wel goed. BRAVO!

Onze tweede challenge was de egg(drop)-challenge. Hiervoor moesten we een ei uit het raam laten vallen zonder dat het zou breken. Geen evidente opdracht, gezien de wetten van de fysica, maar we haalden onze beste strategieën boven en jullie kunnen op de foto's zien hoe we het er van af brachten 😉.

Foto's

Muzisch labo bouwstof - L4B

Op maandag 14 maart trokken we naar ‘Texture’ om helemaal boven in het gebouw een muzische workshop te volgen.

We deden er allerhande leuke experimenten en gingen aan de slag om een eigen monumentaal kunstwerk op te bouwen.

Het was een fantastische dag met een prachtig resultaat!

Foto's

Pyjamadag - L4B

Net zoals de andere kinderen van de school mochten wij op vrijdag 10 maart in onze pyjama naar school komen.
We deden dit om solidair te zijn met de kinderen die online les moeten volgen en niet op de schoolbanken kunnen zitten.

Foto's

Naar Texture: bouwstof - L4A

Wij gingen op donderdag 9 maart naar Texture waar we met de proefbuis in de hand ontdekten hoe je van vlas een stevige draad kan spinnen, wat er gebeurt als je rode kool samen met katoen kookt en zoveel meer. 

Al onze probeersels brachten we samen in één groot kunstwerk, geïnspireerd door het werk van kunstenaarsduo Lenzlinger en Steiner.

Het was een superleuke, muzische dag!

Foto's

Matilda! - L4B

Met de volledige klasgroep lazen we het mooie verhaal van Matilda van schrijver Roald Dahl. We maakten een boekbespreking en gingen creatief aan de slag om het boek te verwerken. Dit leverde prachtresultaten op: schilderijtjes, woordzoekers, een stikhok, tekeningen, een Matildaquiz, de klas van Matilda, de tuin van juf Engel... FANTASTISCH!

Foto's