Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Opdrachten tijdens de schorsing van de lessen

23/03/2020

De 2e week van het verplichte thuisblijven door het Coronavirus is zopas ingegaan. Hopelijk lukt het jullie om de taakjes die we doorsturen tot een goed einde te brengen? Alvast veel succes!

Naast de taakjes, willen we natuurlijk ook dat jullie zich goed amuseren. Om jullie daar een handje bij te helpen, bedachten wij enkele ‘Coole Ongelofelijke Reuzeleuke Onwaarschijnlijke Niet-te-missen Adembenemende’ challenges.

Deze 6 uitdagingen zijn ter inspiratie en zijn dus NIET VERPLICHT! Wie er wel mee aan de slag wil, wensen we alvast heel veel plezier toe 😊!

Groetjes
Juf Ann, juf Elien en juf Sofie

Challenges

Stappenplan digitaal prentenboek

Handleiding digitaliseren prentenboek

23/03/2020

Thuis door Corona - week1 (L4B)

Sommige leerlingen van 4B stuurden me een filmpje of wat foto’s op van wat ze thuis allemaal aan het beleven zijn. Superleuk! Geniet hier even mee van de filmpjes en foto’s!

virtual hug 2

Filmpjes en foto's

22/03/2020

De opdrachten voor week 2 staan klaar.

Week 2

Lees meer...

Sjakie en de chocoladefabriek - L4A

Sjakie en de chocoladefabriek: Proficiat! Wat een zaligheid om jullie werkjes te bekijken en te proeven(lekkerste chocolademousse ooit)! 

Foto's

projectnamiddag Koken L3+L4

Enkele leerlingen van L3 en L4 kozen tijdens de muzische projectnamiddag om te koken.
Aan de hand van een stappenplan maakten we pannenkoeken, versierden cup cakes, mixten een smoothie,…
We maakten dit in kleine groepjes en konden dan eens van elkaars recept proeven.
Het was een heerlijke namiddag.

Foto's

Projectnamiddag - L3 en L4

Projectnamiddag expeditie natuur: een namiddag vol onvoorziene omstandigheden, maar vooral heel veel buitenplezier. Top-expeditie!

Foto's

Bouwstof

Op dinsdag 10 maart trokken we naar Texture voor het muzisch labo ‘bouwstof’. Het was een fantastische dag waar we naar hartenlust mochten experimenteren, opbouwen, knutselen, fantaseren, proefondervindelijk uittesten, onze creativiteit ten volle mochten benutten en een grote portie konden ‘brielen’ 😉. Het was een topdag met een prachtig eigengemaakt klaskunstwerk als kers op de taart!

Foto's