Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Laatste schooldag - L3A

We hadden nog een heel fijne laatste schooldag.

Foto's

Opdrachten na de paasvakantie

Weektaken

Instructiefilmpjes

Foto's en filmpjes 3A

Foto's en filmpjes 3B

Liefste leerlingen van het 3de leerjaar

Zolang de school gesloten blijft, plaatsen we elke zondag de weektaken op de website. In de weektaak krijg je een overzicht van de te maken taken en het materiaal dat je hiervoor nodig hebt. Wat je precies moet doen (filmpjes bekijken, oefeningen maken,…) wordt stap voor stap uitgelegd. Probeer de opdrachten zoveel mogelijk zelf uit te voeren door de stapjes goed te lezen en te volgen. In elke weektaak krijg je herhalingsoefeningen en zal je ook nieuwe dingen leren. Panikeer niet wanneer iets niet meteen lukt. Bekijk het filmpje nog eens, stel jouw vraag aan een oudere broer of zus, aan mama of papa en ook de juffen staan voor je klaar. Verder gaan we de nieuwe leerstof zeker nog herhalen in de klas.

De meeste oefeningen maak je in jouw werkboek. Verder print je best nog enkele blaadjes: extra werkbladen, een overzicht van de weektaken en eventueel de correctiesleutels.
Geef ons zeker een seintje als je thuis niet kunt printen. Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wij zijn er nog steeds om jullie te helpen en dit op volgende manier:
• Elke weekavond bekijken wij onze e-mails en beantwoorden wij de vragen die via e-mail kunnen beantwoord worden.
• Als jullie vragen moeilijk via e-mail te beantwoorden zijn, organiseren we een telefoon- of videogesprekje met de juf. Dan zoeken wij samen een moment om jullie te contacteren.
=> Via zoom kunnen we via een gedeeld computerscherm extra uitleg geven of helpen met jullie vragen. Videogesprekjes kunnen doorgaan op woensdag tussen 14.00 u. en 17.00 u. en op vrijdag tussen 16.00 u. en 18.00 u.
De weektaken zijn MOET-jes, maar we zullen ook MAG-jes blijven aanbieden zoals de creatieve uitdagingen en MAG-oefeningen op Bingel. De wekelijks nieuwe creatieve uitdagingen zullen we dus niet meer doormailen, maar elke zondag op de website plaatsen. Jullie mogen zeker blijven foto’s doormailen van de uitdagingen! 😊

Voor de ouders:

We blijven graag op de hoogte van wat goed lukt en van wat moeilijker loopt. Het zou fijn zijn dat we wekelijks wat feedback krijgen. Dit kan via een korte e-mail of door de smiley in de weektaak te markeren die van toepassing is en ons dit door te mailen. Indien we geen bericht ontvangen, zullen we zelf telefonisch contact opnemen.
Zo kunnen we bijsturen waar nodig om het haalbaar te houden voor uw kind en uzelf.
Lukte het niet om alle weektaken rond te krijgen, breng ons zeker op de hoogte.

Veel succes en twijfel zeker niet om onze hulp te vragen!

Lieve groetjes, juf Nele en juf Hanne

Opdrachten tijdens de schorsing van de lessen

03/04/2020

Via deze link: https://www.demaaltafels.be/ kan je nog even op een andere manier de tafels herhalen.
Via het menu aan de rechterkant kan je kiezen hoe je de tafels wil oefenen, met een spel, een tempotoets, werkblaadjes,... 
Veel plezier!"

Lees meer...

projectnamiddag L3+L4 Koken

Enkele leerlingen van L3 en L4 kozen tijdens de muzische projectnamiddag om te koken.
Aan de hand van een stappenplan maakten we pannenkoeken, versierden cup cakes, mixten een smoothie,…
We maakten dit in kleine groepjes en konden dan eens van elkaars recept proeven.
Het was een heerlijke namiddag.

Foto's

Carnaval

Net voor de krokusvakantie vierden we met z’n allen carnaval op school. Het was een fijne namiddag. Het derde en vierde leerjaar deden samen enkele estafettes.

Foto's