Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

De verkeersdag - L2B

Donderdag 4 mei was het verkeersdag op school! We gingen op stap met een politieagente om de soorten verkeersborden te leren kennen en hielden een estafette met onze kleine wieltjes. Wat een leuke dag!

Foto's

Kwartierlezen

Wij lezen elke dag een kwartier! Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat én hebben meer inzicht in de opbouw van teksten. Met een hogere leesvaardigheid worden bovendien ook andere vakken toegankelijker en kunnen kinderen hun talenten beter ont­ wikkelen. Lezen is kortom van cruciaal belang!

Foto's

Lezen met leesouders

Tijdens de periode tussen de krokus- en paasvakantie konden we rekenen op heel wat ouders en grootouders om samen met de leerlingen van het tweede leerjaar te lezen! Dankjewel aan alle vrijwilligers!

Foto's

Sobermaal – L2B

Elk jaar organiseren we tijdens de vastentijd een sobermaal op onze school. Dit jaar ging dit door op vrijdag 31 maart. Hiermee willen we solidair zijn met mensen in nood. We kozen dit jaar om de slachtoffers van de aardbeving te steunen in Turkije en Syrië. De overheerlijke tomatensoep en ovenkoeken vielen in de smaak …

Foto's

Kriebelbeestje eten – L2B

Juf had voor ons een uitdaging: wie durft het aan om een granenreep met daarin krekels op te eten?! Vol verbazing keek juf hoe de durfallen van 2B alle repen naar binnen smikkelden.

Foto's