Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Harry Malter

Harry Malter, het leukste pretpark voor het eerste leerjaar. De kinderen konden in de voormiddag genieten van allerlei soorten dieren. Van klein naar groot, van muizen naar kamelen. In de namiddag konden ze met z’n allen de leuke speeltuin veroveren. Dit alles onder een stralende blauwe hemel….. Wat konden we nog meer wensen…..

Foto's

Moestuinproject

De weergoden waren ons eindelijk gunstig gezind….. het veld werd woensdagavond gespit…. En deze namiddag konden de kinderen van het eerste leerjaar zaaien en planten. We leerden wat het verschil is tussen zaaien en planten en dan gingen we aan de slag. Dit jaar verwachten we eind juni hopelijk aardappelen, worteltjes, radijsjes, erwtjes. De sla planten we volgende week nog. We hopen op een goede oogst.

Foto's

L1-L6: tutorlezen

De leerlingen van het eerste en zesde leerjaar zijn gestart met het tutorlezen. Gedurende zes weken gaan de kinderen drie keer per week een half uurtje lezen onder leiding van hun tutor uit het zesde leerjaar. Op die manier willen we de kinderen extra leeskansen bieden om het lezen te bevorderen.

Foto's

 

Taalspelletjes - L1A

Lezen doen we op heel veel manieren. We doen dit spelenderwijs aan de hand van allerlei spelletjes.

Foto's

Niveaulezen

Goed kunnen lezen is heel belangrijk voor de toekomst van onze kinderen. Daarom komen de jongens en meisjes van het vierde leerjaar een paar weken twee keer per week langs om met de kinderen van het eerste leerjaar te oefenen. Op die manier krijgen die extra leeskansen…. Al doende leert men!

Foto's