Maart - L1B

• Een klein groepje mocht karton aanbrengen in de moestuin. Dit zorgt ervoor dat het ‘onkruid’ en gras minder goed kan groeien. (04/03/21)
  • Muzisch carrousel: de fantastische familie zapato! We bewegen volgens een bepaald talent en raden van elkaar wat het thema is. (05/03/21)
  • We leren de klok aflezen op het uur en oefenen dit in met kleine klokjes. (06/03/21)
  • We bekeken het tweede filmpje van ‘the masked teacher’ in de klas. Zo spannend om te raden wie er onder het masker zit! (11/03/21)
  • Enkele stoere jongens van onze klas hebben de compost aangebracht. Dit was een zwaar werkje en het resultaat mag er zijn. (11/03/21)
  • Meester Piet is jarig en we versierden als verrassing de klas en maakten mooie tekeningen. Hij mocht zijn eigen taart versieren en de kaarsjes uitblazen. Bedankt meester voor de lekkere cake! (12/03/21)
  • We leerden een liedje over een robot: ‘robot rommelpot’. Wij kunnen bewegen als een echte robot! (15/03/21)
  • Vandaag was het aan de beurt van de ‘appeltjes’ om mee te gaan naar de moestuin. We zaaiden radijsjes in potjes en in de serre. We maakten kennis met de kippen en we mochten plantjes water geven. 😃 (19/03/21)
  • Lezen, lezen lezen! Per twee lezen is altijd fijner. We helpen elkaar om juist te leren lezen. 😊 (19/03/21)
  • In de muzische les maken we een lentekunstwerkje. Zo fleuren we de klas op. (22/03/21)
  • Hup is jarig, dat moet gevierd worden. (22/03/21)
  • We leerden vandaag over de liter. We deden hier een hoekenwerk rond. In elke hoek moesten we een opdracht met water vervullen. Zo ontdekten we hoeveel water er in bepaalde voorwerpen kan. Het was heel erg leuk en we konden goed samenwerken. (23/03/21)

De moestuin - L1A

Met het eerste leerjaar hebben we een project rond de moestuin. In dit album vind je foto’s terug van wat we daar allemaal doen. Telkens we naar de moestuin gaan, komen er foto’s bij! 😊

Februari - L1A

• In februari viel er sneeuw, joepie! We konden fijn spelen! 😊
  • We schilderden ook op de ramen en maakten onze eigen gekke zeedieren.
  • We leerden over blokkenbouwsels en bouwden zelf onze eigen toren.
  • Net voor de vakantie was het carnaval. Vele kinderen kwamen mooi verkleed naar school en we hadden een fijne spelletjesnamiddag

Februari - L1B

• Als we met een koker iets groot willen zien zoals een boom dan moeten we verder weg gaan staan. Als we iets kleins willen zien dan moeten we veel dichterbij gaan staan. Dit ontdekten we door met de koker te werken. (01/02/21)
  • Cool, we mogen op de ramen schilderen! We ontdekten eerst hoe een koraalrif eruit ziet. Daarnaast leerden we ook hoe de dieren eruit zien die er leven. Met onze raamschilderingen voelen we ons diep in de zee! Nu nog onze eigen onderwaterdieren afwerken en het is helemaal af. 😊 (01/02/21)
  • Nour is jarig en dat moest gevierd worden! (02/02/21)
  • We maken allerlei blokkenbouwsels. Hiervoor mochten we per twee werken. (04/02/21)
  • Als beloning mochten we in de hoeken spelen met onze favoriete bezigheden. (05/02/21)
  • Samen lezen is fijn! Juf Ann en meester Piet komen op dinsdag- en vrijdagochtend een kwartiertje lezen. (9/02/21)
  • Het is carnaval! Iedereen kwam in een megaleuk pak naar school. We mochten in de namiddag spelen met allerlei dingen, joepie!
    Caspar is in de krokusvakantie jarig dus vieren we z’n verjaardag al een beetje op voorhand. Bedankt voor het lekkere traktaat! (12/02/21)
  • We kunnen de getallenlijn nu ook al aanvullen tot 15! (12/02/21)
  • Er zijn weer heel wat verschillende opdrachten tijdens het hoekenwerk. (22/02/21)
  • Vanaf de korkusvakantie zijn we gestart met een moestuinproject. We gingen al eens op bezoek en leerden de tuin kennen. Daarna mochten enkele leerlingen zelf foto’s nemen van de tuin. (22/02/21 + 25/02/21)
  • Na we op bezoek gingen bij de tuin van ‘De Mare’ gingen we wat spelen op het ravottenplein en genoten van de zon op onze snoet. (22/02/21)
  • Muzisch carrousel: de fantastische familie zapato! We bewegen volgens een bepaald talent en raden van elkaar wat het thema is. (26/02/21)
  • We leren over de kilogram. We onderzoeken op verschillende manieren hoeveel 1 kilogram weegt en wat het is. (27/02/21)

Januari - L1B

• Het sneeuwt!
  • Bingel is jarig.
  • In de lessen van WERO leren over ‘ziek zijn’ en alles wat te maken heeft met onze gezondheid. We leren dan ook over een gezond gebit.
    We leren in de klas hoe we onze tanden correct moeten poetsen. (19/01/2021)
  • Juf is jarig en trakteert met pannenkoeken mmmmmm! Daarna mochten we als beloning voor de volle vaas spelen in de hoeken. (23/01)
  • We worden echte kunstenaars in het eerste leerjaar. Storm op zee! (18/01 + 25/01)
  • We leerden vandaag over DE METER. We zochten in de klas voorwerpen dat precies 1 meter groot zijn en we mochten 1 meter ver springen. We onthouden: 1 meter = 1 m. (28/01/21)