Opdrachten na de paasvakantie

Themamuur K3 'Dino's'

Vriendschapsmuur

Thema 'Dino's'

Hallo ontdekkers van het derde kleuter! Wat was het leuk om samen te leren over de piraten! Jullie foto’s op de themamuur vonden wij geweldig om te zien! Kapitein Bleekscheet heeft ook voor jullie een beloning! Hij dook in zijn schatkist naar iets leuks voor jullie!

De komende twee weken leren we over iets nieuws…. over dinosaurussen!

Bij speelwerkblaadjes kan u de nieuwe activiteitenkalender terugvinden. Het themapakket rond dino’s met leerrijke activiteiten krijgen jullie aan huis geleverd. Daarin zit alles wat je nodig hebt om thuis aan  de slag te gaan rond dit thema. (ondersteuning zoals prints, info, tips, links, inspiratie, materialen, enz…)

Post zeker ook een foto op onze nieuwe themamuur

Zo kunnen klasgenootjes elkaar aan het werk zien en genieten de juffen mee van alle thuisavonturen!

Veel leerplezier!
Groetjes van de paleontologen Angelique en Ellen

Activiteitenkalender

Hallo stoere vrienden van het derde kleuter! Wat was het leuk om samen te leren over de postbode! Jullie foto’s op de themamuur vonden wij geweldig om te zien! De komende twee weken leren we over iets nieuws…. Over Piraten!

Met deze leerrijke activiteiten brengen we de wereld van de klas naar jullie thuis  en oefenen de kinderen verschillende vaardigheden in zoals motoriek, taal, wiskundige initiatie, creativiteit, … enz.

Hou de komende dagen zeker je brievenbus in de gaten, want jullie krijgen allemaal een flessenpost in de bus! Daarin zit alles wat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan rond dit thema (ondersteuning zoals prints, info, tips, inspiratiefoto’s, materialen…). Hieronder alvast de activiteitenkalender voor de komende twee weken. Veel leerplezier!

Groetjes van de juffen van K3

De activiteitenkalender kan u vinden via de link 'speelwerkblaadjes' bovenaan deze pagina.

Thema ‘Piraten'

De komende twee weken leren we dus samen over het thema ‘Ahoi, piraatjes’! De juffen zijn heel erg benieuwd naar hoe jullie thuis de activiteiten uitvoeren. Post een foto/filmpje op deze nieuwe themamuur, want niets is zo motiverend als trots je werk te kunnen tonen aan klasgenootjes!

De link naar de themamuur vindt u bovenaan deze pagina.

Themamuur K3 'Piraten'

Activiteitenkalender

Hallo lieve vrienden van het derde kleuter! De juffen vinden het erg belangrijk om samen een thema te kunnen ontdekken, om samen met klasgenootjes leerervaringen te kunnen beleven in de klas.

Omdat het samen leren op de klasvloer nu even niet kan hebben wij een reeks leerrijke activiteiten geselecteerd om zo de wereld van de klas naar jullie thuis te brengen.

Hou de komende dagen zeker je brievenbus in de gaten, want jullie krijgen allemaal een postpakketje in de bus! Daarin zit alles wat je nodig hebt om thuis aan de slag te gaan rond dit thema (ondersteuning zoals prints, info, tips, inspiratiefoto’s…). Hieronder alvast de activiteitenkalender voor de komende twee weken. Veel leerplezier!

Groetjes van de juffen van K3

Thema 'De postbode'

De komende twee weken leren we dus samen over het thema ‘De postbode’! De juffen zijn heel erg benieuwd naar hoe jullie thuis de activiteiten uitvoeren. Post gerust een foto/filmpje op deze themamuur, want niets is zo motiverend als trots je werk te kunnen tonen aan klasgenootjes!

Themamuur K3 'de postbode'

Spontaan en spelend leren

Spontaan en spelend leren is de meest natuurlijke vorm van leren bij kleuters. Tijdens speelse activiteiten die aansluiten bij hun leefwereld zijn kleuters betrokken en gemotiveerd om ervaringen op te doen waardoor ze net gaan leren. In de kleuterklas gebeurt kennis en ervaringen opdoen niet op een bankje terwijl juf iets uitlegt maar wel tijdens de activiteiten die aangeboden worden in de verschillende speelhoeken.
Als kleuterteam creëren wij op onze school een omgeving met leerkansen voor onze kleuters. Als ouder kunnen jullie deze leerkansen thuis ook versterken tijdens de dagdagelijkse handelingen in en rond huis.

Probeer hun kennis te verdiepen en te verbreden door te verwoorden wat uzelf en uw kind doet. Geef je kind ook de kans om veel zelf uit te proberen, want door het zelf doen en hen te laten experimenteren leert het kind heel wat!

Wij willen jullie daar graag mee op weg zetten. Op onze collage ziet u enkele voorbeelden van hoe u als ouder thuis het spontaan leren kan bevorderen en daarmee de totale ontwikkeling van uw kind stimuleert.

• verwoord veel wat uw kind  en uzelf doet ( vb. tijdens het koken)
  • voorwerpen sorteren en kenmerken beschrijven tijdens het opruimen ( kleuren oefenen, alle grote hier, alle kleine ballen hier,...)
  • planning of stappenplan maken ( vb. bij koekjes bakken, zaadjes planten ...)
  • kleerkast opruimen ( begrippen groot-klein ) of sokken sorteren
  • de poes nadoen ( bewegen)

De collage 'spelend leren bij kleuters' kan u vinden via de link 'speelwerkblaadjes' bovenaan deze pagina.

Motoriek

In de tweede en derde kleuterklas oefenen de kleuters  vaardigheden om tot schrijven te komen. Bij kleuters gebeurt dit zeer speels en stimuleren  we vooral de (groot)motorische ontwikkeling om later tot schrijven te komen.
Schrijven is veel meer dan lussen maken op papier. Het is een samenspel van oogbewegingen, spierbeheersing, gevoel voor ritme, ruimtelijke oriëntatie, lijnvorming en visuele vaardigheden.
Op school oefenen we dit in kleine groepjes via allerlei activiteiten die deze vaardigheden bevorderen.
Als zorgbegeleider help ik jullie even op weg om dit nu thuis ook wat verder te oefenen op een heel speelse manier. In de motoriek filmpjes (je vindt ze via de link 'filmpjes' bovenaan deze pagina) die gepost worden vinden jullie allerlei liedjes, spelletjes, activiteiten, opdrachten die zowel de groot- als fijn motorische ontwikkeling stimuleren.
Er worden regelmatig nieuwe filmpjes gepost.

Veel plezier!!
Juf Ine