Opdrachten tijdens de schorsing van de lessen

Voor wie graag spelenderwijs vaardigheden wil oefenen (voorbereidend rekenen en lezen) hebben wij een taal en rekenpakketje samengesteld.

Hieronder kan u alles downloaden.

In het letterboek kan u alle letters die wij reeds in de klas hebben geleerd en ook 1 nieuwe letter terugvinden. De bedoeling is dat uw kleuter op zoek gaat naar deze letter en ook naar woordjes met deze beginletter in reclamefolders, kranten, tijdschriften,... Ze kunnen de woordjes ook tekenen in hun boek.

letterboek

Letterboek downloaden

Daarnaast kan u ook een zestal rekenopdrachtjes uitvoeren rond getallen, meten en ruimte. Bij elke goed uitgevoerde oefenopdracht kan uw kleuter een puzzelstuk verdienen. Als alle 6 puzzelstukken verzameld zijn kunnen ze puzzelen, lijmen op een blad en inkleuren. De puzzel heeft een boodschap voor je kleuter: GOED GEDAAN!

Puzzel Krokodillenklas en Puzzel Mickeyklas

Rekenopdrachten klein
Rekenopdrachten downloaden

Veel (leer)plezier van juf Angelique en juf Ellen

We gaan op berenjacht!

Juf Ine maakte een yogafilmpje.  Klik maar op de prent, dan kan je meedoen!

bearhunt transparant

Opdrachten week 3

29/03/2020

Cor ona speelt tikkertje : Verhaaltje over het coronavirus Een digitaal prentenverhaal met een vleugje humor voor kinderen waarin op een luchtige manier over het coronavirus wordt gepraat.

22/03/2020

Opdrachten week 2

22/03/2020

Klik en print!  Handige structuurkaarten voor thuis.
In de kleuterklas werken we dagelijks met een daglijn om structuur te bieden aan de kinderen.  Een gestructureerd dagverloop zorgt voor veiligheid, duidelijkheid en is ook een houvast voor hen.  Via deze link kan je meer lezen hierover en kan je de kaarten ook downloaden.
Jouw kind kan zelf met een wasknijper of magneet het verloop van de dag volgen.

structuurkaarten

20/03/2020

We leven momenteel in uitzonderlijke tijden.  We willen graag contact houden met elkaar via de vriendschapsmuur.
Plaats gerust foto's, filmpjes of een kort tekstje.

De vriendschapsmuur

19/03/2020

Dag krokodillenvriendjes allemaal!

Ik wil wel eens weten hoe het met jullie gaat? Met mij gaat alles goed. Ik kan nu even niet meer gaan logeren bij jullie thuis en blijf dus in de klas. Op het nieuws zag ik overal mensen met mondmaskers aan. Een beetje vreemd allemaal! Ik was nu ook veel mijn pootjes zoals jullie dat ongetwijfeld ook doen thuis.
Foto's Odil

Ik vond nog iets leuk en wil dit graag met jullie delen. Je kan thuis je eigen poster maken en daarna printen/inkleuren. Er staat ook iets op van krokodillen 😊 Een krokodillenafstand tussen jou en al de rest. Zo blijft iedereen op zijn best.
Wil je ook graag je eigen poster maken klik dan hier:

IMG 6644

In de klas luisteren we vaak samen naar prachtige verhalen. Ik hou ontzettend veel van boeken. Jij ook? Vraag dan zo snel mogelijk aan je mama of papa om Fundels te downloaden op de computer of Ipad. Tot en met 3 april kan je gratis op Fundels naar mooie verhalen luisteren en ook de bijhorende spelletjes spelen.
Zalig toch! Probeer jij het ook eens uit?!

IMG 6645

Ik stuur jullie nog een virtuele knuffel!

Vele groetjes van Odil de krokodil! En van juf Ellen ook natuurlijk 😊

17/03/2020

Beste ouder(s)

Op de website kan u per week een blad terugvinden vol leuke uitdagingen/opdrachten om thuis te doen. De opdrachten zijn gevarieerd en spreken verschillende ontwikkelvelden aan bij de kinderen: bewegen (grote motoriek), taal, logisch denken, onderzoeksgericht werken stimuleren, wiskundige initiatie, muzisch groeien, fijne motoriek, zelfstandigheid, creativiteit bevorderen … Om de kinderen te stimuleren kunnen ze na elke uitdaging/opdracht het prentje inkleuren. Zo kunnen ze meteen zien wat ze al gedaan hebben en welke ideeën ze nog kunnen doen.

Bij terugkomst naar de klas zullen wij een vertelmoment organiseren. De kinderen kunnen hun uitdagingen dan delen met elkaar. Het zou wel leuk zijn als er dan een foto of een collage kan meegegeven worden om te vertellen.

Opdrachten week 1