Onze coole klaskalender - K3A

Tijdens ons thema rond de tijd werkten we in de klas aan onze eigen jaarkalender. Bij elke maand maakten we een leuke foto! Het resultaat van alle maanden kan je hier zien!

Wensballonnen

Het oude jaar is om, het nieuw is begonnen. We zijn het nieuwe jaar begonnen met een mooie nieuwjaarswens. Samen met alle derde kleuters lieten we onze wensballon naar de wolken vliegen.

Filmpje

Kerstwandeling en kerstfeestje - K3A

Op de laatste dag voor de kerstvakantie mochten we een kerstwandeling door de school maken. De grotere leerlingen hadden telkens een stukje van het kerstverhaal voor ons gespeeld. Na de wandeling nog snel wat tijd om gezelschapsspelletjes te spelen om daarna in de namiddag een heus kerstfeestje te vieren.
Samen klinken met kinderchampagne en smullen van heerlijke slagroomwafel met wat poeder(sneeuw)suiker. Vrolijk kerstfeest en een gelukkig nieuwjaar aan iedereen!

Kerstsfeer in de klas - K3A

Vrolijke kerstliedjes, gezellige lampjes in de klas, een mooie kerstboom die we zelf mochten versieren in de poppenhoek, de adventskrans en het verhaal van ‘Het kindje in de stal’ verkennen, een nieuwjaarsbrief knutselen… Kortom, een leuke kerstsfeer in de klas.

Zelf speelgoed maken/ontwerpen - K3A

De Ipadpieten beloofden ons dat alles wel goed ging komen met de cadeautjes, maar toch hadden wij een fantastische noodoplossing bedacht. Als er niet genoeg speelgoed klaar is voor 6 december dan kunnen we er ook zelf maken toch?! We zochten op de app Pinterest naar inspiratie en konden daarna met kosteloos materiaal aan de slag gaan. Kijk eens wat een coole dingen wij zelf kunnen maken: een raceauto, knikkerspelletjes of een zachte octopuspop…