Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Pyjamadag - Krokodillenklas

Op vrijdag gingen we in onze pyjama naar school. In de klas hadden we het over BEDNET. BEDNET zorgt ervoor dat kinderen die langdurig niet naar school kunnen komen (bv: door ziekte), toch kunnen meevolgen met hun klas en vriendjes. We namen ook de IPad erbij voor een videocall met juf Stephanie. Door een operatie moet ze nu thuis rusten in haar pyjama. We stuurden haar veel virtuele beterschapszoenen. 

Foto's

Uch! Ik ben een echte indiaan. - Krokodillenklas

Totempalen, tipi’s, bizons, pijl en boog,… We beleefden het allemaal in onze klas! We waren ook heel trots op onze verentooi met veren die we zelf moesten verdienen net zoals in het verhaal van Indi.

Foto's

Koeienyoga - Krokodillenklas

Tijdens het thema ‘Wat het lieveheersbeestje hoorde!’ trokken we twee keer naar de yogaklas voor koeienyoga. We deden ademhalingsspelletjes, yogahoudingen, duo-opdrachten, massage-oefeningen… Nieuwsgierig?! Neem gerust een kijkje en ontdek mee wat er allemaal te doen was tijdens de yogales.

Foto's

Verjaardag Lily - Mickeyklas

Hieperdepiep hoera! 
Lily werd 6 jaar. 

Foto's

Thema 'Wat het lieveheersbeestje hoorde' - Krokodillenklas

We maakten kennis met het prentenboek ‘Wat het lieveheersbeestje hoorde!’. Het thema zat boordevol leerrijke activiteiten zoals: een zin doorzeggen met de fluisterbuis, raden van het geluid, zelf de verteltafel opbouwen, knutselen van een handpopje, op zoek naar lieveheersbeestjes op uitstap, de boer helpen met het weiland (meetkunde voor kleuters), de boeven naar de prijskoe brengen (ruimtelijk inzicht), het verhaal uitbeelden, rekenbeestje oplossen, boevenbowling, met een kaart de weg door de school volgen, boerderijboterhammetjes met stierenboter smullen, enz…

Foto's