Een bezoek aan het eerste leerjaar - K3A

Eerst mochten we zelf naar de première gaan kijken van onze kikkerfilm op het digibord. Dat was spannend! We keken naar ons eigen verhaal van ‘Kikker is boos’, maar ook naar het verhaal van de Mickeyklas ‘Kikker is bang’. Later toonden we ook nog eens trots ons resultaat aan de kinderen van het eerste leerjaar. We kregen van iedereen een groot applaus! Trotse gezichtjes!

Kabouterontbijt

Na het snijden, smeren en vullen zijn we klaar om te smullen. De kabouters mochten aanschuiven aan het grote kabouterbuffet. Het was erg gezellig en er zaten echte smulkabouters bij! Geniet mee van de foto’s van ons kabouterontbijt!

Thema 'Het kabouterbos' - K3A

In de klas luisteren we naar het verhaal van Kabouter Pinnemuts. Zijn paddenstoel is stuk door te hard heen en weer te wippen. Hij moet dus op zoek naar een nieuwe, maar niet alle paddenstoelen zien er hetzelfde uit…

We helpen de rijmkabouters door de juiste hoed te zoeken, we kleien een paddenstoel, we verkopen in het winkeltje kastanjes en eikeltjes, we bouwen in de bouwhoek een paddenstoelenbos, we spelen met de herfsttafel, we dammen met herfstspullen, we oefenen rekenbegrippen door het tellen van stippen op de hoed van de paddenstoel, we maken kennis met de letter ‘B’ van Boom, … en nog zoveel meer!

Uitstap naar het bos

Een dag vol leuke belevenissen in de natuur! We zagen heel wat paddenstoelen en zelfs een stinkzwam!

De letter K van kikker - K3A

Wow! Bijna overal zien we de letter K! In de schoolgangen, in de klas, maar ook thuis met de letterzak gaan we actief op zoek naar deze letter!