Opdrachten tijdens de schorsing van de lessen

22/03/2020

Opdrachten week 2

22/03/2020

Klik en print!  Handige structuurkaarten voor thuis.
In de kleuterklas werken we dagelijks met een daglijn om structuur te bieden aan de kinderen.  Een gestructureerd dagverloop zorgt voor veiligheid, duidelijkheid en is ook een houvast voor hen.  Via deze link kan je meer lezen hierover en kan je de kaarten ook downloaden.
Jouw kind kan zelf met een wasknijper of magneet het verloop van de dag volgen.

structuurkaarten

20/03/2020

We leven momenteel in uitzonderlijke tijden.  We willen graag contact houden met elkaar via de vriendschapsmuur.
Plaats gerust foto's, filmpjes of een kort tekstje.

De vriendschapsmuur

19/03/2020

Dag krokodillenvriendjes allemaal!

Ik wil wel eens weten hoe het met jullie gaat? Met mij gaat alles goed. Ik kan nu even niet meer gaan logeren bij jullie thuis en blijf dus in de klas. Op het nieuws zag ik overal mensen met mondmaskers aan. Een beetje vreemd allemaal! Ik was nu ook veel mijn pootjes zoals jullie dat ongetwijfeld ook doen thuis.
Foto's Odil

Ik vond nog iets leuk en wil dit graag met jullie delen. Je kan thuis je eigen poster maken en daarna printen/inkleuren. Er staat ook iets op van krokodillen 😊 Een krokodillenafstand tussen jou en al de rest. Zo blijft iedereen op zijn best.
Wil je ook graag je eigen poster maken klik dan hier:

IMG 6644

In de klas luisteren we vaak samen naar prachtige verhalen. Ik hou ontzettend veel van boeken. Jij ook? Vraag dan zo snel mogelijk aan je mama of papa om Fundels te downloaden op de computer of Ipad. Tot en met 3 april kan je gratis op Fundels naar mooie verhalen luisteren en ook de bijhorende spelletjes spelen.
Zalig toch! Probeer jij het ook eens uit?!

IMG 6645

Ik stuur jullie nog een virtuele knuffel!

Vele groetjes van Odil de krokodil! En van juf Ellen ook natuurlijk 😊

17/03/2020

Beste ouder(s)

Op de website kan u per week een blad terugvinden vol leuke uitdagingen/opdrachten om thuis te doen. De opdrachten zijn gevarieerd en spreken verschillende ontwikkelvelden aan bij de kinderen: bewegen (grote motoriek), taal, logisch denken, onderzoeksgericht werken stimuleren, wiskundige initiatie, muzisch groeien, fijne motoriek, zelfstandigheid, creativiteit bevorderen … Om de kinderen te stimuleren kunnen ze na elke uitdaging/opdracht het prentje inkleuren. Zo kunnen ze meteen zien wat ze al gedaan hebben en welke ideeën ze nog kunnen doen.

Bij terugkomst naar de klas zullen wij een vertelmoment organiseren. De kinderen kunnen hun uitdagingen dan delen met elkaar. Het zou wel leuk zijn als er dan een foto of een collage kan meegegeven worden om te vertellen.

Opdrachten week 1

Thema 'Ik ben een pizzabakker' - K3A

Ik ben een pizzabakker, de beste van het land. Ik bak de hele dag in mijn pizza restaurant. Zo klinkt het liedje deze week in onze klas. Op donderdag maken we echte pizza’s en trakteren we het eerste leerjaar!

Kunstige afsluiter in Zwevegem

Op 13 februari trokken we met alle kleuters naar Zwevegem.

Opening museum - K3A

Na de plechtige opening van ons museum kwamen er verschillende klassen op bezoek. Ook ’s avonds was het museum open en konden ouders een kijkje komen nemen.

Kunstenaars aan het werk - K3A

De kunstenaars van onze klas zijn druk in de weer met het maken van een heleboel kunstwerken. Inspiratie halen de jonge Picasso’s uit verschillende invalshoeken. Binnenkort krijgen jullie een uitnodiging voor het museum.