Opdrachten tijdens de schorsing van de lessen

26/03/2020

Laat ons dansen

Misschien is het eens tijd voor iets anders?! Sommige kindjes zongen het gekozen liedje al eens in de klas. Rarara, welk liedje zou het zijn? Neem maar vlug een kijkje en DANS maar mee!! Veel plezier!

Groetjes!

Dansje bekijken

Prent K2 bundel 1

In de klas geven we niet vaak een werkblaadje, maar nu maken we eens een uitzondering. Veel kinderen willen ook wel wat ‘huiswerk’ net als grote broer of zus. Hierbij een werkbundel voor kinderen die dit willen maken. Er zitten verschillende opdrachten in. Veel plezier!

Werkbundel

Opdrachten week 2

22/03/2020

Klik en print!  Handige structuurkaarten voor thuis.
In de kleuterklas werken we dagelijks met een daglijn om structuur te bieden aan de kinderen.  Een gestructureerd dagverloop zorgt voor veiligheid, duidelijkheid en is ook een houvast voor hen.  Via deze link kan je meer lezen hierover en kan je de kaarten ook downloaden.
Jouw kind kan zelf met een wasknijper of magneet het verloop van de dag volgen.

structuurkaarten

21/03/2020

Hieronder vind je een aantal gratis apps voor kleuters.
Klik op de foto om te vergroten

apps kleuter

20/03/2020

We leven momenteel in uitzonderlijke tijden.  We willen graag contact houden met elkaar via de vriendschapsmuur.
Plaats gerust foto's, filmpjes of een kort tekstje.

De vriendschapsmuur

17/03/2020

Beste ouder(s)

Op de website kan u per week een blad terugvinden vol leuke uitdagingen/opdrachten om thuis te doen. De opdrachten zijn gevarieerd en spreken verschillende ontwikkelvelden aan bij de kinderen: bewegen (grote motoriek), taal, logisch denken, onderzoeksgericht werken stimuleren, wiskundige initiatie, muzisch groeien, fijne motoriek, zelfstandigheid, creativiteit bevorderen … Om de kinderen te stimuleren kunnen ze na elke uitdaging/opdracht het prentje inkleuren. Zo kunnen ze meteen zien wat ze al gedaan hebben en welke ideeën ze nog kunnen doen.

Bij terugkomst naar de klas zullen wij een vertelmoment organiseren. De kinderen kunnen hun uitdagingen dan delen met elkaar. Het zou wel leuk zijn als er dan een foto of een collage kan meegegeven worden om te vertellen.

Opdrachten week 1

Thema bakker - K2A

Thema bakker: Het werd een heel leerrijk thema! We maakten zelf een bakker met een eierdoos. De kleuters van K2 mochten zelf kiezen of ze die een zwarte broek of een witte met blauwe strepen gaf. Een aantal kinderen gingen de uitdaging aan om de strepen te proberen, met een zeer mooi resultaat! Daarna moesten de muizentrapjes gemaakt worden voor de armen en benen. Dat was natuurlijk heel iets anders. Dit is nog moeilijk voor K1 en K2. Enkele kleuters waren er vlot mee weg. Ik vroeg of ze elkaar een beetje wilden helpen en tonen hoe het moest en wat was dat mooi om te zien. Kinderen gingen elkaar echt helpen! Moet eerlijk zeggen dat deed deugd aan mijn ‘juffenhartje’ 😊.

Het hoogtepunt was natuurlijk het bezoek aan het bakkerijmuseum in Veurne. Kinderen mochten onmiddellijk beginnen met brood maken. Alle ingrediënten konden de kinderen verwoorden (= opnieuw een troste juf!). Eens ons broodje in de oven, mochten we even op het speelpleintje spelen en daarna gingen we naar het museum, waar we konden zien hoe ze vroeger brood maakten en hoe ze deze verkochten: te voet, met de fiets, met manden op de fiets, fietskar, winkel…

Verjaardag Lily en Katrijn - K2A

We mochten de verjaardag van niet 1 maar 2 vriendjes vieren op 1 dag! Dat was een dag met veel koekjes 😊! Nog eens proficiat Lily en Katrijn! Dikke knuffel!

Rollebolle

Dinsdag 3 maart mochten we in de namiddag met het tweede kleuter naar Rollebolle in de Lange munte te Kortrijk.
Een hele namiddag allerlei groot motorische activiteiten doen!
Het ene was al iets moeilijker dan het andere, maar iedereen ging telkens de uitdaging aan!

Thema Carnaval: Verkleedfeest! - K2A

Carnaval is weer in het land! Iedereen keek er naar uit om verkleed naar school te komen.
Kleuters moesten proberen om zichzelf verkleed te tekenen. Dit was voor sommigen niet zo evident, maar iedereen is er uiteindelijk toch in geslaagd.
We stempelden met ballonnen en daarna tekenden we er een clown op met behulp van een stappenplan.
Tijdens dit thema kwamen onze 4 nieuwe vriendjes voor na de vakantie af en toe eens op bezoek. Het ziet er naar uit dat ze zich snel op hun gemak zullen voelen!
Op vrijdag was het dan eindelijk zover: We mochten verkleed naar school! Wat zag iedereen er prachtig uit! We deden een modeshow in de klas en in de namiddag was er stoet doorheen de school. Na de stoet hebben we de gang nog even op stelten gezet en hielden we nog een klein feestje samen met de uiltjesklas!