Berenklas - Heksje Mimi en Kabouter William

Voor de herfstvakantie werkten we rond het boekje Heksje Mimi en de kabouter. We leerden heksje Mimi en kabouter William beter kennen. Onze poppenhoek werd het huisje van Heksje Mimi en in de klas deden we veel leuke activiteiten.

Berenklas - Thema herfst

De voorbije twee weken werkten wij rond de herfst.
Hier kan je kijken naar de leuke foto's van in de klas.

Groetjes
de juffen van de berenklas

Berenklas en Uiltjesklas: schrijfdans

Schrijfdans: de paddenstoel. We hebben opnieuw geoefend met grote bewegingen om onze eigen paddenstoel te maken.

Uiltjesklas - Thema fruit en groenten

Dit was een heel leerrijk thema. We hebben denkwerkjes gemaakt, maar ook geknutseld. We hebben ook fruitsap gemaakt, maar ook fruit en groenten geproefd.

Uiltjesklas en Berenklas - Uitstap naar het bos

Met alle kleuters trokken we naar het bos. Het zonnetje was van de partij. We hadden een super dag uitgekozen om op stap te gaan.
In het bos vonden we een brief van kabouter David. Hij vroeg ons om te helpen om het bos mooi te maken. Onderweg kregen we ook nog enkele opdrachten: zoek 10 verschillende blaadjes, doe je ogen dicht en luister eens goed wat je allemaal hoort, zoek een tak en leg hem voor je voeten: spring over je tak vooruit en achteruit, gebruik je tak als wandelstok, … We gingen natuurlijk helemaal in het bos om nootjes, kastanjes en blaadjes te rapen. Onderweg vonden we ook enkele mooie paddenstoelen. We vonden ook kleine kriebeldiertjes. Van al dat wandelen en spelen in het bos kregen we natuurlijk ook honger. De boterhammetjes gingen heel vlotjes binnen. Na het eten vonden we nog een schatkist in het bos. Kabouter David had die daar verstopt. In de schatkist zat een beloning voor de kleuters omdat ze zo flink hebben geholpen op bos terug mooi te maken. In de namiddag mochten de kleuters genieten van het spelen in de speeltuin. Moe maar heel tevreden keerden we terug naar school. Geniet van de sfeerbeelden!