Nijntjesklas - Thema 'carnaval'

Toet-er-e-toet, hier ben ik al! Ik speel muziek, ’t is Carnaval! Clowntje Tito is in onze klas en wat is hij een vrolijke en gekke clown. Net zoals Tito verkleden we ons in allerlei gekke figuren, herkennen jullie ons nog op de foto? Maar dan is Tito plotseling zijn mooie rode neus kwijt, samen gaan we op zoek naar zijn neus. We leren ook enkele nieuwe vormen kennen en wat kunnen de Nijntjes dat al goed! Op vrijdag was het echt feest, we kwamen allemaal verkleed naar school en dansten en zongen vele leuke liedjes. Op het einde van de dag smulden we lekkere popcorn, mmm!

Nijntjesklas - Thema 'Raad eens hoeveel ik van jou hou?'

Het is Valentijn! We zien overal hartjes en bloemetjes. We luisteren naar het verhaal over Hazeltje en haar mama Grote Haas. Zij houden zovéél van elkaar. Wij houden ook zoveel van onze mama, papa, broer, zus, oma, opa… Maar ook van onze vriendjes in de klas. De kinderen knutselden een schilderij voor een ander kindje uit de klas, we geven knuffels en delen bloemetjes uit. We maakten chocoladepralines en proefden ook eens van die heerlijke gesmolten chocoladesaus.

Nijntjesklas - thema 'winter'

Brr, het is winter, bibber, bibber en ik bibber, bibber, bibber want buiten is het koud! Nijntje heeft het héél koud, we trekken allemaal onze warme kledij aan. We maakten in de klas ijsblokjes met verf in, de volgende dag schilderden we met het ijs. Wat een pret! De sneeuw kwam jammer genoeg niet bij ons, maar we gingen eventjes ‘op reis’ naar de noord- en zuidpool. Daar was er heel veel sneeuw en ijs. We maakten kennis met een pinguïn en een eskimo. In de klas gingen we visjes vangen net zoals een echte eskimo en we stempelden onze iglo met blokjes. Veel kijkplezier!

Nijntjesklas - Mohamed 4 jaar

HIEP, HIEP, HOERA! Op 1 februari vierden we de verjaardag van Mohamed. Een gelukkige verjaardag!!

Nijntjesklas - Thema 'licht en donker'

Wat was het donker in ons klasje. Het licht werd gedoofd, de gordijnen werden dichtgedaan en we gingen op zoek naar tal van verschillende lichtjes in onze klas. Wat gezellig! Nijntje was een beetje bang in het donker, gelukkig had Nijntje een nachtlampje die ze elke avond kon aanleggen, oef! We leerden het verschil tussen dag en nacht. We maakten ook kennis met de maan en de sterren, kijken jullie even mee?