Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Griezelfeestje

De spin wiedewin, de spin wiedewin, die kriebelt aan je kin!! Brrrr, het was tijd om even te griezelen op school. We knutselden onze eigen spinnenkroon met kriebelige poten... en we kwamen verkleed naar school, kijken jullie even hoe griezelig we waren!!!!

Foto's

Herfst en de verjaardag van Nelson

Na onze uitstap brachten we de herfst ook in onze klas, er waren overal blaadjes en bosvruchten te ontdekken in onze herfstbak. We schilderden een herfstboom en leerden hierbij de kleuren van de herfst kennen. Samen met kabouter Pinnemuts maakten we kaboutersoep. We leerden ook een egel kennen, dit dier heeft heel veel stekels om zich te beschermen. We kwamen ook te weten dat een egel slaapt als het dag is en wakker wordt wanneer het nacht is. We gingen daarna aan de slag en maakten onze egel uit klei. Het was super gezellig, kijk maar even..

Foto's

Uitstap naar het bos

Op vrijdag gingen we samen met de bus naar het bos, de Gavers. Wat was het spannend en leuk op de bus, we hebben er volop van genoten!! Daarna kwamen we aan in het bos, we hebben eerst een stukje gewandeld, onderweg kwamen we tal van van verschillende takken tegen, deze namen we mee tijdens onze wandeling. We vonden eikels, kastanjes en bolsters (maar ai... die prikt, sommige vriendjes durfden die vast te nemen, bravo!) Kijk je ook even mee naar onze bosuitstap?

Foto's

Fruit

Kijk eens naar je appel, kijk eens naar je peer, kijk naar je banaantje, er is nog veel meer... eet maar lekker op, want fruit is gezond!! De voorbije weken kwam meneer Appel op bezoek in de klas, samen met hem ontdekten we hoe een appel eruit ziet en hoe die smaakt. Daarna kwam een hongerige rups, hij knabbelde aan allerlei soorten fruit. We maakten samen fruitsalade en wat was dat lekker!

Foto's

Nijntje is jarig

Hieperdepiep hoera!! Er is er eentje jarig, en dat is Nijntje! Joepieeee, een weekje feest in onze klas, we speelden met confetti en ballonnen, we bakten lekkere cupcakes en zongen allerlei verjaardagliedjes. Samen mochten we aan een grote tafel het feest van Nijntje vieren, wat een pret!

Foto's