Thema winter

Brrrr, wat is het koud buiten!!
We leren over warme winterkleertjes. We schilderen een muts en bekleven die met wol.
We doen proefjes met water: als het erg koud is wordt het water ijs. We leren dat ijs smelt bij warmte. In de experimenteerbak spelen we met ijsblokken waar speelgoed in verstopt zit.
Buiten is het koud maar in onze klas is het gezellig warm.

Sneeuwpret

Als hoogtepunt tijdens ons thema “ winter” zagen we donderdag echte sneeuwvlokjes uit de lucht vallen. De kleuters waren erg onder de indruk en vonden het leuk om de sneeuw te voelen, proeven, zien…
We trokken warm aangekleed even naar buiten om dit te ervaren.

Kerstfeestje in de nijntjesklas

We sluiten het jaar op school af met een kerstfeestje in onze klasbubbel.
Een gezellig feestje waar we smullen van kerstkoekjes en vertellen wat we allemaal in de vakantie gaan doen : chocomelk drinken, taart koken, naar Nieuwpoort gaan, taartjes eten,..
Ik wens iedereen alvast een gezellige gezinstijd en vooral een goede gezondheid met veel warme momenten in 2021!

Thema kerstmis

Het laatste thema van 2020 zit er ook weer op.  Wel het gezelligste thema van het jaar: kerstmis en lichtjes!
Afgelopen 2 weken hebben we gewerkt rond thema ‘Kerstmis’. We leerden hoe we een kerstboom versieren en wat er allemaal in hoort.
We maakten ook zelf versiering uit zoutdeeg om in onze kerstboom te hangen.
Daarnaast leerden we het kerstverhaal. We konden ook zelf eens de weg naar Bethlehem bewandelen op het blotevoeten pad.
We maakten natuurlijk ook onze nieuwjaarsbrieven voor de mama’s en papa’s en leerden het gedichtje.
Woensdag hadden we afscheidsfeestje bij juf Louise, donderdag kerstfeestje in klas en vrijdag kerstsfeer op de hele school.

Ibrahim en Haron 3 jaar

Het was een echte feestweek in de klas! Naast de kerstfeestjes mochten ook Ibrahim en Haron 3 kaarsjes uitblazen deze week. We zingen, maken vuurwerk en de jarigen mogen met koekjes trakteren.
Hiep hoera Ibrahim en Haron!!