Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Boerderij - Bijenklas

Geiten, koeien, schapen, kippen, ... . Noem maar op. We maakten kennis met al deze dieren van de boerderij. We knippen in het stro, spelen op de boerderij, maken modder, raden de dierengeluiden en nog zoveel meer. Veel kijkplezier. 

Foto's

Thema boerderij - Nijntjesklas

Een koetje en een kalfje, een varken en een big, een veulentje dat bij zijn mama in de weide ligt.

Een schaap loopt met zijn lammetje in de groene wei.

Je kunt het nu wel raden dit is de boerderij!

We leerden over de dieren op de boerderij en wat de boer allemaal doet.

In de maïsbak konden we de dieren voederen, spelen met boerderijdieren op de speeltafel, puzzels van koeien, koeien sorteren in de juiste weide, we maken een varkentje met een schattige snuit en tiereliereluit ons thema is weer uit!

Foto's

Verkeersdag - Bijenklas

Wat leuk! We konden met onze eigen fiets of step rijden door Beverlaaihof. 

Foto's

Uitstap Warande - Bijenklas

Op uitstap met de bus. Joepie! We gingen op uitstap naar het natuurdomein 'De Warande'. Wat deden we daar? Piraat zijn op een boot, spelen in een grote zandbak, glijplezier, klimplezier en loopplezier. Er waren tunnels, bergen, allerlei speeltoestellen en allerlei dieren. We zagen een pony, een varken, schapen met lammetjes, geiten, ganzen, kippen en hanen en een konijn. Plezier gegarandeerd! 

Foto's

Thema voertuigen - Bijenklas

We maken kennis met allerlei voertuigen. Eerst kwam de fiets aan bod. We bekeken de pedalen, het stuur, de wielen, het zadel, de remmen, de lichten en de batterij. 

Daarna maakten we een grote brainstorm en keken we welke voertuigen wij allemaal kennen. We rijden met de auto's in de verf, we spelen met de boten in het water, ... . En we werkten ons werkjes af voor moederdag. 

Foto's