Thema kleuren

Elke dag kwam de kleurentovenaar op bezoek in onze klas en die kon doorzichtig water omtoveren in gekleurd water!!
Wat was dat indrukwekkend!
We doen activiteiten in het kleur van de dag : muzisch werken, voorwerpen zoeken en sorteren, verhaaltjes zo oefenen we de kleurbegrippen op een speelse manier.
Oefenen jullie thuis ook verder?

Thema de baby

Judith en Mohamed Sultan werden trotse grote zus en broer van een babyzusje. We werkten rond de baby en dit thema sprak de kleuters erg aan. Ik zag mini mama’s en papa’s bezig met de poppen. We leren wat een baby nodig heeft, hoe die groeit en hoe een baby verzorgd moet worden.
Kijk je mee?

Carnaval

Dit jaar vierden we carnaval een beetje anders. In onze eigen klasbubbel  maar daarom niet minder leuk!
We werkten twee weken rond clowntjes en carnaval en sloten af met een feestje in klas met modeshow en popcorn.
Fijne vakantie!

Thema licht en donker

We leren de begrippen licht en donker op verschillende manieren kennen : via het verhaal “welterusten kleine beer” die we dan ook zelf naspelen.
We hebben een donkere hoek in klas waar we volop experimenteren met zaklampen en lichtjes. De nieuwe lichttafels die aangekocht werden met een deeltje van de opbrengst van de bloemenverkoop zijn ook aangekomen en wij mochten die als eerste uittesten.
Goedgekeurd hoor!
Geniet maar mee…

Ontbijt in pyjama

Om het thema “licht en donker” te openen mochten de kleuters in pyjama naar school komen en aten we gezellig samen in onze klas een ontbijtje.
We smeren zelf onze boterham, dan smaakt die dubbel zo lekker natuurlijk. We doen ook pyjama modeshow en spelen de hele voormiddag in onze pyjama.