Nijntjesklas - Sintfeest

Sinterklaas stuurde ons een berichtje dat hij zich toch wel een beetje zorgen maakte omdat er zo veel kindjes en pieten ziek vallen. Straks kan het sintfeest niet doorgaan! De hele week doen we opdrachten om fit en gezond te blijven en ja hoor! Het werkte! Sinterklaas kwam op een sportieve wijze toe aan school : met zijn sportschoenen in de bakfiets en de pieten op de step. Elke klas bracht een bezoekje aan sint en toen we de klas binnengingen ... stond er nog een grote verrassing : nieuwe playmobil 123, Nieuwe poppen en keukengerief voor de poppenhoek, een werkbankje, ... en natuurlijk letterkoekjes!

Zoveel blije gezichtjes gezien.

Daaaaag Sint, tot volgend jaar!

Nijntjesklas - Thema schoenen

Als voorloper van het thema "sinterklaas" werkten we afgelopen 2 weken rond schoenen. We deden een waarneming en zagen dat er veel verschillende soorten schoenen bestaan : Laarzen, sportschoenen, schoenen met hakken, sandalen, pantoffels, ... met ook verschillende sluitingen.
We laten de laarsjes door de verf stappen en maken daarmee een hart voor de grootouders. We knippers snippers voor onze geschilderde schoenen. Prikken een wortel uit en maken bij juf Emilie een handafdruk voor het loof van de wortel.
We zingen en laten de voetjes dansen op het liedje die we aanleren. We mogen schoenen met hakken en grote laarzen passen in de huishoek.

Nijntjesklas: kabouters

De dagen worden al weer korter maar we maken het binnen in onze klas ook lekker gezellig. We maken een kabouterhoekje en gaan als kaboutertjes aan de slag. we werken rond het boek " heksje mimi en kabouter William". We spelen het verhaal na, maken zelf soep, sorteren kledij op kleur, we maken een kabouterhoed en een grote paddenstoel. Echte heksje kunnen ook toveren en wij mogen dit ook proberen. we maken een toverdrankje met blauw en geel, hocus pocus en dit wordt groen! Hahaaaa...
Fijne vakantie iedereen!

Nijntjesklas: boekenbeurs

Wij brachten ook een bezoekje aan de boekenbeurs op onze school! De mama van Mia uit onze klas kwam verhaaltjes voorlezen van Nijntje. Allemaal bij elkaar op de bank luisteren naar verhaaltjes. Superleuk!

Nijntjesklas - Charles 3 jaar

Charles blaast ook 3 kaarsjes uit! We zingen, dansen maken een groot handen vuurwerk en een kabouter vuurwerkje. Charles mag koekjes uitdelen en samen smullen we die op.
Hiep hiep hoeraaa Charles!