Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Vaderdag

Nadat we de mama's in de bloemetjes gezet hebben komen de papa's aan de beurt.
We bespreken de beroepen van onze papa's, kijken welke kledij en spullen bij papa horen. We doen een waarneming van werkmateriaal en mogen zelf experimenteren met moeren en bouten.

We maken een verrassing voor papa en oefenen het versje. Tenslotte mogen we eens met scheerschuim spelen en doen zoals de papa's vaak doen : hun baard scheren.
Dat was grappig!

Foto's

Fatma jarig

Fatma mocht 4 kaarsjes uitblazen want op 12 juni wordt ze 4 jaar. We zonden en dansten in de klas, maakten een kroon en handen vuurwerk. Fatma trakteerde met de schoolkoekjes. Fijne verjaardag meid!

Foto's

Verkeersdag

Vorige week pikten we er de juiste dag uit en was ook het zonnetje van de partij op de verkeersdag.
Een superdag voor de kleuters om met hun step of fiets naar school te mogen komen en de ruimte te krijgen op straat om volop te fietsen.
En wat genoten ze er van!

Foto's

Judith jarig

Judith werd  4 jaar!
We zingen, dansen en Judith trakteerde met koekjes uit de koekjesdoos.
Hiep Hoera!

Foto's

Kriebeldiertjes - moederdag

Armand vond een tijdje geleden een slak en bracht die mee naar klas. De kleuters toonden onmiddellijk grote interesse en vonden het wel leuk om over kriebeldiertjes  te leren.
We deden schrijfdans : cirkels en spiralen tekenen in de verf, maakten lentewerkjes, deden een waarneming rond insecten. We maakten een insectenhotel in de klas. Superleuk dat enkele kleuters kriebeldiertjes meebrachten die ze thuis in de tuin vonden!
De bij stond in de kijker voor het moederdagwerkje. We proefden honing en maakten een heerlijke honing... voor de mama's!
fijne moederdag

Foto's