Onze visie

boom

Onze missie …

Samen Leren Groeien

Samen

‘Samen school maken’ is vertrekken vanuit het kind. Elk kind mag bij ons op school zichzelf zijn. Op onze basisschool O.L.V.-Van Vlaanderen moedigen wij elkaar aan om samen te leren én om samen te leven.
Samen staat voor dialoog, vanuit onze christelijke identiteit staan we open voor andere levensovertuigingen.

Leren

Leren is de kernopdracht van onze school. Met ons leeraanbod en doorheen onze aanpak hebben we oog voor de volledige ontplooiing van het kind. Ons dagelijks op weg zijn met het kind willen we zien resulteren in een school waar men niet alleen ‘goed leert’, maar ook leert een ‘goed mens zijn’.
Kinderen leren wat ze leven: we willen het geleerde dan ook zo veel mogelijk integreren in het leven van de kinderen zodat ze positief in het leven staan.

Groeien

Samen leren en samen leven met elkaar is elke dag een beetje groeien. Dat lijkt vanzelfsprekend voor kinderen die groter worden. Maar groeien is zoveel meer. Voor ons betekent het naar elkaar toegroeien -in verbondenheid- en met respect voor ‘het uniek zijn’ van iedereen. Wij willen zorgzaam op zoek gaan naar de kwaliteiten en talenten in elk kind, in elke volwassene die zich met onze school verbindt. Die kwaliteiten en talenten geven wij échte groeikansen. Dat houdt onder andere
in dat we elk kind op maat willen begeleiden.

Scroll naar boven