Toen we deze morgen naar onze klas wilden vertrekken, begon het te sneeuwen!
Vlug boekentassen leegmaken en we gingen snel terug naar buiten om te genieten van de eerste sneeuwvlokken!

Eens we terug in de klas waren, deden we onze schoenen uit en we plaatsten deze onder de verwarming. Het was een heel gezellige start van de dag!

YOEHOE HET SNEEUWT !!!!!!

Vorige week leerden we het één en ander bij over de winter.

We werken dit jaar binnen de kleuterschool aan 'TAAL'. Telkens als we een thema starten gaan we brainstormen met de kleuters 'De wolk'. De kleuters halen woordenschat naar voor waaraan ze denken rond het bepaald thema. In het begin van het schooljaar is het de juf die de woorden tekent. Sinds na de vakantie zijn het de kinderen zelf die de woorden tekenen. Halverwege of op het einde van het thema doen we een terugblik naar onze wolk. We noteren in het groen erbij wat we hebben bijgeleerd. Tussen de foto's kan je onze wolk rond het thema winter eens bekijken.

Wat hen het meeste bij blijft is dat we goed voor de vogels moeten zorgen als het winter is en zeker als het heeft gesneeuwd.

We knutselden een sneeuwman en een kindje in de sneeuw. De kleuters hebben heel wat geknipt. Deze keer moesten ze vormen knippen.

De kleuters vinden het wel erg jammer dat het nog niet heeft gesneeuwd dit jaar, maar wat niet is kan nog altijd komen é.

De eerste dag na de vakantie werd meteen een dag vol feest.

Alice werd op 7 januari 5 jaar !!!!!

GELUKKIGE VERJAARDAG !!!!!

De gezelligste tijd van het jaar is er! Samen met de kleuters versierden we de kerstboom en zorgden we voor een gezellige sfeer in de klas. We leerde ook van juf dat het jaar bijna om is en dat het nieuwe jaar voor de deur staat. We leerden een versje en maakten een leuke nieuwjaarsbrief voor mama en papa. Daarnaast schilderden we een kerstboom en mochten we hem natuurlijk ook versieren. Juf Ine kwam ook langs voor de schrijfdans. We sloten ons thema af met een gezellig kerstfeestje. Daarbij vergeten we zeker niet om juf Caroline even in de bloemetjes te zetten en haar te bedankten voor de leuke, leerrijke tijd die ze ons gaf.

Ik wens jullie alvast fijne feestdagen!!

PRETTIGE VAKANTIE