Hiep hiep hiep hoeraaa! Feest voor Léonore.

Léonore werd 5 november 3 jaar en dat moesten we natuurlijk vieren.

Proficiat!

Ken je Jonnie al? Jonnie is een lieve spin, maar niemand die het weet. Want nog voor Jonnie al "I" kan zeggen is iedereen weg. Behalve wij! Wij zijn helemaal niet bang van spinnetjes. Wij gingen op spinnenzoektocht. In de tuin vonden we uiteindelijk een klein spinnetje. Wist je dat sommige kinderen uit onze klas zelfs al een spinnetje over hun hand durven laten lopen. In de klas maakten we dan ook heel snel spinnenvriendjes voor Jonnie. We leerden ook Marilyn kennen, Marilyn is een dikke spin en daar zingen we vaak over. We maakten ook lekkere soep met wat spinnetjes in. Mmm, lekker hoor, moet je zeker eens proberen!

Het thema herfst/ spinnen loopt op zijn einde, daarom is het nog eens tijd om foto's te posten.

Wat hebben we opnieuw veel gedaan:

uitstap naar het bos, rollen met kastanjes in de verf, uitstap naar de puzzel om spinnen te zoeken, papier scheuren en daarmee een spin maken, verhaaltjes van Johny de spin, Anna in de herfst,... We maakten echte spinnensoep en leerden het leuke liedje Marilyn de dikke spin kennen. Natuurlijk deden we nog veel dingen, te veel om op te sommen.

Kijk je even mee naar de foto's?

(ps het liedje van Marilyn de dikke spin kan je vinden op youtube)

De herfst! Het moment om naar het bos te gaan. Op 4 oktober was het zover! We vertrokken met de bus richting de Gavers in Harelbeke. We hebben bomen geknuffeld, we verzamelden takjes, eikels en blaadjes. In het bos hebben we veel gelopen, gespeeld, gewandeld maar vooral genoten van de natuur! De verzamelde eikels, blaadjes en takjes namen we mee naar de klas. Zo brachten we het bos naar onze klas; In de klas stond een herfsttafel; We voelden aan de bolster van kastanjes. Ai, die prikken! We maakten ook herfstsoep. Blaadjes in het gras, blaadjes op de stoep. Ik ga ze rapen, blaadjes in de soep. Roeren, roeren, alles door elkaar, roeren, roeren, de soep is klaar! Mmm, wat was dat een heerlijk soepje.  Met het verzamelde materiaal maakten we ook een mooi herfststukje.  De herfst vinden wij alvast, superfijn!

Wie is jarig, wie o wie? Wie krijgt kusjes, wie o wie? Feest voor Jules, dus sta niet stil. Kusjes geven, dat is wat ik wil! Jules is jarig en krijgt een feest en een kroon en heel veel kusjes. Ook de kleuters maken hun verjaardagskroon en de verjaardagskalender.