Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Kalender

  

Op 6 november was het feest in onze klas. Er kwamen 6 nieuwe vriendjes bij. Bij het feest hoort muziek. En daar zorgden wij zelf voor! 

Er waren niet alleen nieuwe vriendjes maar we kregen ook 2 visjes in de klas. Die bracht juf Eva mee. De volgende 2 weken gaan we samen met haar leuke spelletjes spelen. Hoera!

Joepie, oma en opa komen naar onze school! En als cadeau krijgen ze heel veel lekkers en natuurlijk een mooi lied. Speciaal voor hen gemaakt en gezongen! Maar voor ze konden komen moesten we nog aan het werk. Mm, we zouden ze verwennen met iets lekkers. Zoals Jeroen Meus het zo mooi kan verwoorden; een bladerdeeggebakje met appeltjes en kaneel. In de klas mochten we helpen snijden, roeren, vullen,...We waren precies een echte kok! Wij vonden het klaarmaken zeer leuk!  Hopelijk vonden de oma's en opa's het even lekker!

Na een ritje in de bakfiets kwamen we aan in de Gavers. Van al die frisse lucht hadden we toch een beetje honger gekregen. Gelukkig zat onze rugzak vol met lekkers. Nadat we een stukje fruit hadden gegeten konden we spelen op het speelplein. Na het spelen klommen we terug in de bakfiets en reden het bos in. Het werd een beetje donker tussen al die bomen. Vanuit de bakfiets zagen we hoe hoog de bomen waren en welke mooie kleuren de blaadjes kregen. We gingen ook zelf eens experimenteren in het bos. We gooiden met blaadjes, hoorden hoe de takjes onder onze voeten kraakten, luisterden naar de wind die met de blaadjes aan het spelen was. Het werd een reuzeleuke dag maar ook heel vermoeiend! Na de picknick wilden we nog wat spelen in het bos. Maar van spelen is er niet veel meer in huis gekomen want iedereen lag in een diepe slaap!  : ) 

 

Jules had een cadeautje meegebracht. Maar toen hij het wou geven, viel alles zomaar op de grond. Overal lagen mooie parels op de grond. Hoe kan dat nu? En toen zagen we het, er zaten gaatjes in de doos. Wie heeft dat gedaan? Piep!Piep! Er zat een muis in de doos! Samen met de muis gingen we op zoek naar gaatjes in de klas en op de speelplaats. We vonden er een heleboel. Kijk je even mee? In de klas maakten we ook een gaatjesmonster. En ook in onze buik vonden we een gaatje. We lieten onze navel dansen. Daarna mochten onze handen dansen in de verf. 

 

 

Wat zit daar verstopt onder het laken? Joepie, ballen en grote en kleine ballonnen. We kunnen rollen, voetballen, botsen en gooien. Maar ... ook superleuke knutselwerkjes maken!