Mevrouw bij is jarig - K1B

Het is feest voor mevroutwtje Bij en Jules. 3 jaar hiep hiep hoera !

Welkom in de bijenklas

bijtjeEnkele sfeerbeelden van bezige bijtjes in  het eerste kleuter.

Mijn boekentas - Julesklas

Met mijn boekentas- tas-tas, stap ik naar de klas-klas-klas. Boekentas open, boekentas toe. En dan snel naar mama toe!
Dit versje leerden we tijdens het thema ‘mijn boekentas’. We stapten vrolijk met onze boekentas rond terwijl het versje weerklonk.
We bekeken onze boekentas, wat zit er allemaal in. We maakten ook de oefening wat mag in mijn boekentas, wat mag er niet in.
Bij snoepjes en speelgoedjes was er toch wat twijfel. De teleurstelling was dan ook groot wanneer het uiteindelijk niet in de boekentas mocht.
We speelden spelletjes met onze boekentas. Welke boekentas was verdwenen?
We stapten rond door de klas op een vrolijk muziekje wanneer de muziek stopte moesten we heel snel naar de boekentas lopen.
Het bracht een heleboel gegiechel met zich mee.
We konden ook nog wat genieten van een mooie nazomerdag.
We trokken naar buiten en speelden met de brommertjes en natuurlijk ook op de klimtoren. Een mooie afsluiter van de week.

De eerste schooldag in de Julesklas

julesNa het afscheid nemen van mama en papa rolden de eerste traantjes over enkele wangen.
Gelukkig was er genoeg te ontdekken in de klas en verdwenen de traantjes heel snel.
Het poppenhuis en de autohoek waren al heel snel druk bezet. Maar ook grote torens bouwen lukte direct.
Na de speeltijd hadden we veel pret, we mochten springen en klimmen.
Onze wangen begonnen van plezier te glimmen.
Na al die nieuwe indrukken waren we toch wat moe, na het eten deden we onze oogjes toe.
Na de middag mochten we nog wat spelen. Ook onze koekjes zijn we niet vergeten.
Daarna was ons dagje al voorbij.
Dag vriendjes, dag klas, dag juf ….
Tot morgen, dan kom ik terug!