Naschoolse activiteiten

inschrijven

button inschrijven muziekinitiatie 1

Aanbod muziekinitiatie

Op maandag werken we samen met Respiro dell’Arte. Deze organisatie komt muziekinitiatie geven. De sessies gaan door van 16.15 tot 17.15 uur.

Respiro del’Arte laat de jongsten op een speelse manier kennis maken met verschillende aspecten van muziek. Tijdens de lessen muziekinitiatie zetten de kinderen zingend en musicerend hun eerste muzikale stapjes. Aan de hand van kleurenpartituren wordt er op allerhande percussie instrumenten, boomwhackers, belletjes, xylofoontjes of zelfgemaakte instrumentjes muziek gemaakt. Een ware ontdekkingstocht in de fantastische wereld van ritmiek, melodie en expressie. Een nieuwe wereld gaat open!"

Er worden twee reeksen van 10 sessies georganiseerd.

• De eerste reeks is voor de kinderen van K2 en K3 en gaat telkens door op maandag van 16 september tot en met 9 december. (Geen les op 7 oktober wegens vrije dag.
  • De tweede reeks is voor kinderen van K2 en K3 en gaat ook door op maandag van 13 januari tot en met 30 april. (Geen les op 3 februari wegens vrije dag.)

Kostprijs voor de activiteit: 50,00 euro
Inschrijven kan via onze website www.basisschoolvlaanderen.be.
Minimum 12 deelnemers en maximum 15 deelnemers per groep.
Bij te weinig inschrijvingen kan de activiteit geannuleerd worden.

Aanbod in samenwerking met Sportplus
Sportplus Kortrijk logo quadri klein 1

Rollebolle voor kleuters:

• 2de en 3de kleuter
  • Jaaractiviteit: 17/09/19 – 09/06/2020
  • Gaat door op dinsdag op school in de gymzaal van 16.15 tot 17.15 uur.

Turnen en omnisport:

• 1ste, 2de en 3de leerjaar
  • Jaaractiviteit: 19/09/19 – 11/06/2020
  • Gaat door op donderdag op school in de gymzaal van 16.15 tot 17.15 uur.

De activiteiten starten om 16.15 uur en eindigen om 17.15 uur.

• Meer info? Zie brochure Sportplus Kortrijk of www.kortrijk.be/sport .
  • Inschrijven kan nog via Stad Kortrijk:

Online op www.kortrijk.be/sport
Ter plaatse bij de Sportdienst; Bad Godesberglaan 22, Kortrijk
Telefonisch op het nummer 056 27 80 00

NIEUW aanbod in samenwerking met het CONSERVATORIUM

CONSERVATORIUM
Plankgastjes (speels de wereld van het woord ontdekken)

Ben je een babbelaar en zitten er honderden verhaaltjes in je hoofd? Duik je graag in de verkleedkoffer en kom je eruit als een wolf of een tovenaar? Ben je een echte moppentapper en liggen je klasgenootjes gierend op de grond als jij weer eens een nieuwe mop hebt bedacht? Hou je van gekke bekken trekken en vreemde woorden verzinnen?

Kom dan mee op ontdekkingstocht!

• 1ste en 2de leerjaar
  • Gaat door op maandag van 16.15 tot 17.15 uur op school in de gymzaal.

Opmaatjes (speels de wereld van muziek ontdekken)

Zit je hoofd vol met honderd liedjes? Maakt zingen je blij en luister je graag naar muziek? Heb je zin in muziekspelletjes en ben je benieuwd naar de wereld van muziek maken? Kan je niet wachten om muziek te leren?

Kom dan mee op muzikale ontdekkingstocht!

• 1ste en 2de leerjaar
  • Gaat door op dinsdag van 16.15 tot 17.15 uur in een klaslokaal op school.

Deze lessen maken deel uit van het volwaardige lesaanbod van de eerste graad in het Conservatorium.

Aanbod in samenwerking met Little Ball Village
little ball village

Deze organisatie biedt kleutersport aan.

De kleuters worden begeleid door twee opgeleide kleuterjuffen en sporten in een groepje van maximum 15 kleuters. Plezier staat centraal en men werkt altijd rond een thema (superhelden, knuffels, ridders, …).

Deze activiteit gaat door op zaterdagvoormiddag.

Aanbod typlessen

De school biedt typelessen aan in samenwerking met HANVER SEVICES.
De cursus is voor kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar en gaat door op dinsdag 7 januari,14 januari, 21 januari en 28 januari 2020. Inschrijven kan voor de kerstvakantie. Meer info volgt.

Indien u hulp wenst bij het online inschrijven, kunt u terecht bij de klasleerkracht of het secretariaat.