Fotozoektocht

Om ons thema ‘met emotie op de foto’ af te sluiten hebben we vrijdag een fotozoektocht doorheen de school gedaan. De kleuters van de uiltjesklas mochten samen met een vriendje uit de berenklas een duo vormen. Ze kregen elke een foto. We gingen op stap doorheen de school op zoek naar wat er op onze foto stond.

Zelf fotograaf spelen - K2A

Tijdens het thema “Met onze emoties op de foto!” mochten de kleuters zelf in de fotohoek fotograaf en/of model zijn. Met als gevolg dat ze héél wat foto’s gemaakt hebben en natuurlijk ook foto’s van de grond, de muur en het plafond 😊.

Deze zijn er nu uit en dit zijn de foto’s die overblijven…

Met onze emoties op de foto! - K2A

Tijdens dit thema maakten we een gevoelsmeter zodat we in de klas kunnen aangeven hoe we ons voelen. De kleuters maakten ook elk een voor zichzelf. De rand versierden we met een patroon: 2 of 3 kleuren mochten de kleuters hiervoor gebruiken. Deze komt binnenkort mee naar huis. Dan kunnen ze met de pijl aangeven hoe ze zich voelen.
We tekenden onze eigen pasfoto’s, keken in de spiegeltjes om emotiekaarten na te bootsen. Er zaten regelmatig grappige gezichten in! We speelden telfotograaf: De fotograaf moest tellen hoeveel kinderen er op de foto moesten en dan evenveel kinderen meenemen naar het doek om een foto te nemen.

Thema fruit en groenten - K2B

Tijdens dit thema hebben we heel veel gedaan en ook bijgeleerd. We schilderden fruit na: peer, banaan, appelsien + we speelden met de voeldoos en blindemannetje: wat is er weg + we knipten prei + we legden prenten van peren van klein naar groot + we maakten een logische volgorde: hoe eet ik een appel, we maakten stokpopjes, …. Zoals je kan lezen en zien veel te veel om op te noemen.

Volgende week is ons thema: Met emotie op de foto!

Thema fruit en groenten - K2A

Koeken en snoep kunnen wel lekker zijn, maar zijn groenten en fruit ook niet heel erg fijn?!
We leren wat lekker en gezond is, tomaten rood en appeltjes rond. Even proeven, ook al denken we dat het niet lekker zal zijn 😊
Tijdens dit thema werd er ook veel geknipt. De kleuters knipten hun eigen prei.
In een zelfstandig hoekje konden de kinderen zelf stokpopjes maken. Eerst kleuren, dan een gezicht erop en uitknippen. Juf deed dan het stokje eraan. Wat werden er veel stokpopjes gemaakt!!