Bewegingsopvoeding

Elke klas heeft twee uur sport per week. Om de veertien dagen gaan de leerlingen zwemmen in het Magdalenabad. De leerlingen van de eerste graad doen de verplaatsing met de bus. Vanaf het 3e lj. gaan de leerlingen te voet naar het zwembad.  Er zijn twee leermeesters L.O. aanwezig bij de zwemlessen van de eerste graad.

Sportwedstrijden op woensdagnamiddag

Op woensdagnamiddag worden geregeld sportwedstrijden georganiseerd door de Stichting Vlaamse Schoolsport  (SVS) of door de stad Kortrijk.
1e leerjaar: individuele zwemwedstrijd - estafetteloop
2e leerjaar: individuele zwemwedstrijd - estafetteloop
3e leerjaar: individuele zwemwedstrijd - 3 loopcrossen - swimmathon
4e leerjaar: individuele zwemwedstrijd - 3 loopcrossen - trefbal - swimmathon
5e leerjaar: individuele zwemwedstrijd - 3 loopcrossen - hockeytornooi - minivoetbaltornooi
6e leerjaar: individuele zwemwedstrijd - 3 loopcrossen - voetbal 4 tegen 4 - hockeytornooi - netbaltornooi

Sportdagen

Ieder leerjaar heeft een sportdag.

Voor de eerste graad gaat deze door op school.  We organiseren een mix van sporten die de leerlingen doorlopen.
De tweede en derde graad gaan naar de Gavers te Harelbeke. De verplaatsing gebeurt door het vijfde en zede leerjaar met de fiets. Daar doorlopen de leerlingen een mix van land- en watersporten.

Doe-aan-sportbeurs

Eind juni hebben de leerlingen uit het 6e lj. de kans om deel te nemen aan een DOE-AAN-SPORTBEURS georganiseerd door SVS.

En verder

Sportwedstrijden tussen de klassen onderling komen geregeld aan bod.
Eind juni spelen de leerkrachten een oefenmatch voetbal tegen de winnaar van het voetbaltornooi van het 6e leerjaar.