Kalender

maandag 16 april: Ieder jaar proberen we met de school een goed doel  te steunen. Dit jaar zochten we dit doel dicht bij de deur. VZW Ontrafel is een Kortrijkse VZW die kinderen ondersteunt die het wat moeilijker hebben (verlies, trauma, rouw, emotionele pijn, ...).

Zij stelden vandaag hun werking voor aan onze klassen.

Naast Ontrafel steunen we ook nog de Sint-Michielsbeweging Kortrijk.

maandag 16 april: Vandaag zijn we gestart met het tutorlezen. Vanaf nu zullen we ongeveer 3 keer per week samen lezen met het zesde leerjaar. Vandaag was er al eens een kennismaking met de leerling van het zesde leerjaar. Zij brachten een spel mee dat we samen speelden.

Tijdens de carnavalsweek hadden we aandacht voor de fuojassen en de stippen tegen pesten.  Maar we konden ook eens gek doen met de omgekeerd dag en de de gekke harendag.  Het was een toffe week!

We leerden al heel wat rekenoefeningen tot 20.  Als laatste kwamen de brugoefeningen aan bod.
Met het verhaal van Wibbel en de betoverde cijfers begrepen we goed wat je moest doen om over de brug te geraken.