Basisschool O.L.V. van Vlaanderen

Samen Leren Groeien

Kalender

  

De laatste week voor de krokusvakantie doen we nog eens lekker gek! Fluodag, stippendag, omgekeerde dag, gekke haren dag en verkleeddag! Kortom, een hele week boordevol fun en we kregen ook een opdracht: Elke dag een selfie of een 'gekfie'! Het resultaat kan u bewonderen tussen deze kleurrijke en grappige foto's! 

We deden ook activiteit met het eerste leerjaar. Samen met een leerling van het eerste leerjaar een popcornzakje versieren en daarna samen smullen bij een gezellige film. 

Op vrijdag kregen we bezoek van een veearts. De papa van Olivia kwam vertellen over zijn beroep. We hadden ook een heleboel vragen zoals 'Wat als een ezel niet meer goed kan zien? Moet de ezel dan een bril dragen?', 'Hoe verzorg je de poten van boerderijdieren?', 'Waarom onderzoek je alleen maar boerderijdieren?', 'Hoe neem je een röntgenfoto van een koe terwijl de koe in de wei staat?', 'Hoelang moet je studeren om dierenarts te worden?', ... 

De veearts beantwoordde al onze vragen en had ook echte spullen mee om te tonen! Bedankt Jonas Demarez voor dit boeiende bezoek, we hebben heel veel bijgeleerd! 

Op het einde van dit thema knutselden we nog met een oude sok een leuk huisdiertje. Deze konden we dan meenemen in onze geknutselde draagkooi, net als een echt baasje. 

We mochten op bezoek gaan in een echte praktijk van een dierenarts. De dierenarts Elke Scherpereel vertelde ons alles over de verzorging van dieren en we kwamen dan ook heel wat te weten! Bedankt Elke voor het hele leuke en leerrijke bezoek! 

Wat wil ik later worden? Tijdens dit thema stond het beroep 'dierenarts' in de kijker! Heel boeiend!