Boekentaszegening

Dit jaar zijn we met de kleuters niet mee geweest naar de startviering in de kerk. We hebben het dit jaar over een andere boeg gegooid. Op donderdag 10 oktober trokken we met alle kleuters naar de kapel. Meneer pastoor was daar ook. Het was een gezellige en sfeervolle viering. Meneer pastoor heeft onze boekentassen gezegend, we luisterden naar het verrhaal van ‘Jezus de kindervriend’ en zongen ook leuke liedjes.

De eerste schooldag

Vanmorgen kwamen we terecht in een school vol magie.  De durvers konden de speelplaats bereiken via de magische gang.  Onderweg naar de speelplaats kwam je ook waarzeggers en een standbeeld tegen.
Maar oei, het standbeeld was meester Mathieu.  Hij was betoverd!  Dankzij het stil muziekje werd de betovering verbroken.
Toen merkten we dat juf Emily en juf Angelique weggetoverd waren.  We werkten goed samen en een toverspreuk en dansje zorgden ervoor dat elke leerkracht weer op de speelplaats was en naar haar klas kon gaan.